Ingen forpligtelse – 14 dages fuld returret!

Log ind

Hej

77 30 20 10
Din indkøbskurv er tom.

Den norske koncern Samlerhuset er en af verdens største forhandlere af mønter, medaljer, frimærker og andre samlerobjekter, og har siden 1994 tilbudt samleroplevelser til det norske folk. Mønthuset Danmark er ejet af Samlerhuset, og er en af 14 virksomheder, der forhandler samlerobjekter verden over. Lige præcis Mønthuset Danmark varetager markedsføring, salg og distribution af samlermønter, medaljer, frimærker, sedler og officielle jubilæumsmønter i guld og sølv til det danske marked. Og de danske samlere.

Formålet med Mønthuset Danmark er at skabe samlerglæde. Det gør vi bl.a. ved at belyse vigtige historier gennem attraktive samleroplevelser og vores unikke objekter, som i sig selv fortæller historier om nationale og internationale begivenheder. Som kunde hos Mønthuset Danmark har du mulighed for at tage del i disse samleroplever og samlerglæde skabt og formuleret gennem unikke samlerobjekter.

Mønt-, medalje-, frimærke- og seddelsamling er en særlig måde at dyrke sin historieinteresse på. Hos Mønthuset tilbyder vi mere end bare samlerobjekter. Vi bestræber os på at tilbyde et totalprodukt, som giver en større samleroplevelse for vores kunder.

 

Tryghed, kvalitet, garantier og service

Som kunde hos Mønthuset Danmark får du:

  • God returordning med 14 dages fuld returret
  • Ombytning af samlerobjekter med fejl og mangler, så længe lager haves
  • Ægthedsgaranti: Alle vores samlerobjekter bliver kvalitetssikret af eksperter
  • Ingen bindingstid: Du kan når som helst afslutte en samling
  • Kundeservice: Mandag-torsdag kl: 09:00-16:00 og fredag: 09:00-14:00 kan du ringe til os på telefon 77 30 20 10. Du kan også sende os et brev (Mønthuset Danmark
    Kirkebjerg Parkvej 9C 26 05 Brøndby ) eller e-mail på kunde@monthuset.dk og vi vil gøre vores bedste for at besvare din henvendelse hurtigst som muligt

 

Udførlig dokumentation, præsentation og historisk materiale

Alle vores samlerobjekter bliver præsenteret med dokumentation, der garanterer objekternes ægthed og beretter om det enkelte objekts særlige specifikationer. Vi bestræber os på at alle mønter, medaljer, frimærker og sedler bliver sat i en historisk sammenhæng, hvorfor det altid har følgeskab af historisk materiale skrevet af  - og i samarbejde med eksperter. Samtidig har alle vore samlerobjekter gennemgået grundig kvalitetstjek og bliver præsenteret for dig i kapsel, skrin eller anden beskyttelsesemballage.

 

Gode indkøb

Hos Mønthuset Danmark sætter vi en ære i at have høje kompetencer indenfor anskaffelse og indkøb. Det betyder, at vi bestræber os på, at have en høj tilstedeværelse lige dér, hvor de mest interessante samlerobjekter omsættes verden over. Mønthuset er officiel distributør for flere af verdens største møntværker, inklusiv Det Norske Møntværk. Samtidig deltager Mønthuset i auktioner verden over og er i systematisk kontakt med sælgere af mønter og medaljer i hele verden. Mønthuset frikøber også større partier af spændende samlerobjekter og gør dem dermed tilgængelige for danske samlere. I kraft af vores kompetente indkøbere kan vi af og til også tilbyde enkelte kunder udvalgte samlerobjekter, der ellers har meget lav tilgængelighed og dermed er svære at få fat i på egen hånd.

 

Forskellen på mønt og medalje

Når man taler om pris og værdi på mønter og medaljer, kan det være svært at kende de to fra hinanden. Men der er dog vigtige forskelle, der er ganske afgørende for deres prissætning.

Som udgangspunkt er mønter et betalingsmiddel med et pålydende kronebeløb. I Danmark kan ingen andre end Danmarks Nationalbank udgive mønter, og det inkluderer også mindemønter.  

Cirkulationsmønter er lavet til at passe til dagligt brug og er gerne præget med nationale symboler. Samtidig er de lavet i let adskillelige størrelser, der gør det let at bruge dem som betalingsmiddel. Cirkulationsmønter er ikke lavet til samlerbrug, men der er dog mange der samler på cirkulationsmønter. Særligt cirkulationsmønter af ældre dato er populære.

Mindemønter udgives for at markere vigtige kulturelle, historiske eller nationale hændelser og har en symbolsk pålydende værdi. Dog sælges mindemønter oftest til en langt højere pris end deres pålydende, men kan samtidig bruges som betalingsmiddel, dog kun med deres pålydende værdi. Modsat cirkulationsmønter er mindemønter typisk præget i et ædelt metal (sølv eller guld), er af højeste prægekvalitet og med et motiv der relaterer sig til den hændelse eller begivenhed mønten er udgivet i forbindelse med. Man kan passende sige, at en mindemønt er en mønt i festtøj.

Når vi derimod taler om medaljer, udgives de oftest til minde om, eller for at hædre, særlige personer og/eller begivenheder. Særligt for medaljer er det, at de ikke udgives af en bank og ikke har nogen pålydende værdi, hvorfor de heller ikke kan bruges som betalingsmiddel. Samlere af medaljer er typisk motiveret af deres interesse for det emne, begivenhed eller person, medaljen hylder. Derudover er der mange, der anser medaljer som små kunststykker, og motiveres til samling af medaljernes smukke udformning. Da medaljer udgives i forbindelse med noget mindeværdigt, er det vigtigt for os på Mønthuset Danmark at videreformulere mindet – også med ord. Mønthusets medaljesamlinger indeholder derfor omfattende ekstramateriale og tillægsinformation, som gør samlingen til et vigtigt historieværk. Medaljeudgivelser og medaljesamlinger har været en del af dansk tradition for flere hundrede år. Her på Mønthuset Danmark sætter vi en ære i at videreføre denne tradition.

 

Mønt – og medaljesamling er en hobby

Mønthuset sælger samlerobjekter til samlere, som er motiveret af glæden ved at samle. Mønthuset sælger ikke samlerobjekter som en investering. Mønthuset garanterer derfor heller ikke for værdiøgning på vores samlerobjekter. Vi kan desværre ikke garantere, at vores samlerobjekter holder deres værdi, eller kan sælges videre på et sekundært marked til den pris, du har købt den for hos os. Mønthuset sælger samlerobjekter, der er varige minder fra vores historie og med stor national eller international betydning, og vi bestræber os på at give vores kunder den bedst mulige samleroplevelse gennem vores omfattende tillægsdokumentation.

 

Hvad bestemmer udsalgsprisen på et samlerobjekt?

Udbud og efterspørgsel er afgørende for markedsprisen på en hvilken som helst vare. Udbud fortæller os noget om hvor stort et antal, der er tilgængelig af en given vare, mens efterspørgslen fortæller os, hvor mange som ønsker eller mangler denne vare. Det forholder det sig sådan, at når efterspørgslen går op og varen bliver en mangelvare, så går prisen ligeledes op. Sådan forholder det sig også med Mønthusets produkter.

Generelt kan man sige, at der er to forhold, der er med til at bestemme markedsprisen på et samlerobjekt: Samleroplevelsen og efterspørgslen (varens tilgængelighed).

Når det gælder prissætning på samlerobjekter, er det vigtigt at skelne mellem nye udgivelser af mønter og medaljer, og de ældre udgivelser som kun er tilgængelige gennem det sekundære marked.  

 

Ældre & historiske mønter

Adgangen til originale mønter ændres normalt kun hvis større partier dukker op – fx gennem arkæologiske fund. Gennem tiden er mange originalmønter gået tabt, og man kan ikke genpræge dem. Når man taler om ”oplaget” på en mønt, taler man altså om det antal mønten oprindeligt blev præget i. Men da nedsmeltning og tab er uundgåeligt, siger det oprindelige oplag sjældent noget om, hvor mange mønter der reelt set er tilgængelige.

Danmarks første nationalmønt blev præget under vikingekongen Svend Tveskæg i år 995 e.Kr. Man mener, at mønten oprindeligt blev præget i et oplag på 20.000, men i dag er der kun kendskab til ganske få, hvorfor prisen på den enkelte mønt er meget høj.

Prisen på sådanne ældre mønter fastsættes ud fra udbud og efterspørgsel, og her betyder møntens kvalitet selvfølgelig også noget.

 

Nye mønter

Salgsprisen og margener for nye udgivelser afhænger af prisen fra møntværket eller nationalbanken. Efterspørgslen efter moderne mindemønter er steget betydeligt over de sidste år, hvilket også kommer til udtryk på det sekundære marked.

 

Medaljer

At samle på medaljer er en særlig måde at dyrke sin historieinteresse på. Til Mønthusets mange samlinger hører der omfattende historisk dokumentation. Denne dokumentation er skrevet af – og udviklet i samarbejde med eksperter indenfor området. Hver forsendelse er et lille historieværk, og illustrerer medaljens tema på omfattende vis. Medaljer er ofte udviklet som flotte kunstværker og appellerer typisk til dem, der har en særlig interesse i det tema, medaljen er udviklet i forbindelse med. Der ligger et betydeligt stykke arbejde i udviklingen af en medaljesamling. Medaljen skal fremstilles, kvalitetssikres og derefter skal der udfærdiges faglig dokumentation hos både udgiver, samarbejdspartnere og hos os her på Mønthuset Danmark.

Mønter og medaljer kommer i mange kvaliteter. Nyere udgivelser er normalt skabt i en kvalitet vi kalder ”proof” eller ucirkuleret kvalitet.

Sådan forholder det sig ikke med ældre og antikke mønter, men alle Mønthusets samlinger med ældre mønter er sammensat af mønter i en god kvalitet, hvis ikke andet er bemærket. En god samlekvalitet vil sige, at mønten har været i cirkulation og bærer naturlige brugstegn, men at hoveddetaljer er tydelige og at mønten er fuldt identificerbar. Dette skyldes, at vi her hos Mønthuset bestræber os på at levere mønter af den bedst mulige kvalitet.

Et samlerobjekt af et ædelt metal vil altid bevare den værdi, dets materiale står i – også kaldet smelte- eller metalværdien.  I de fleste tilfælde er metalværdien dog marginal i forhold til samlerværdien og markedsværdien.

Her hos Mønthusets gør vi meget ud af at finde den korrekte prissætning. Derfor baseres vores prissætning på det, vi mener, er korrekt markedspris ud fra en totaloplevelse af samlerobjektet og totalværdien for den enkelte samler. Samlere har forskellig motivation og oplevelse af samlerobjekter, og det er dette der fastsætter efterspørgsel og pris på samlerobjekter. Hos Mønthuset bestræber vi os på at give samlere en bedre samleroplevelse og totalværdi. Derfor leverer vi vores samlinger med omfattende historisk dokumentation skrevet af og i samarbejde med eksperter indenfor området.

En komplet samling fra Mønthuset er et omfattende historisk værk, og illustrerer historien på en interessant og uddybende måde, hvor mønt eller medalje kun udgør en brøkdel af den samlede oplevelse. Nogle samlinger er desuden historieværk, der ikke tidligere har været udgivet

 

Køb af mønter og medaljer

Her hos Mønthuset kan vi ikke garantere, at vi tilbagekøber eventuelle mønter, du har købt hos os. Men vi kan love, at du derimod altid har 14 dages fuld returret. Der findes dog enkelte mønter og medaljer, vi ønsker at købe tilbage. Dette skyldes for det meste, at vi oplever en stor efterspørgsel på netop dette samlerobjekt hos vores kunder.