Ingen forpligtelse – 14 dages fuld returret!

Log ind

Hej

77 30 20 10
Din indkøbskurv er tom.

"In God We Trust" betyder på dansk "Vi stoler på Gud". Det er et amerikansk motto, som Kongressen indførte i 1956, som indskriften på alle amerikanske mønter og sedler.

"In God We Trust" er Amerikas officielle motto, og blev brugt første gang på en 2-cent mønt fra 1864. Mottoet blev en del af mønterne på grund af den stigende religiøse indflydelse, der var i spil under borgerkrigen. Inskriptionen "In God We Trust" har siden da været brugt på næsten alle amerikanske mønter og senere sedler.

Theodore Roosevelt, som var en kristen søndagsskolelærer og den amerikanske præsident fra 1901 til 1909, var modstander af mottoet. Han mente, at det var irrelevant at have det religiøse motto på mønter, der bruges til at købe materielle varer og tjenester og trak derfor mottoet tilbage. Men så skete der noget utroligt; ​​første gang mønten uden påskriften skulle præges, gik stemplet i stykker.JFK-halvdollar

Beslutningen om at fjerne "In God We Trust" skabte store protester og tvang den amerikanske kongres til at genindføre mottoet efter blot to år. På grænsen til ​​den kolde krig i 1956 besluttede Kongressen, at det ville blive USA's officielle motto som forsvar mod den ugudelige kommunisme. I de seneste år har debatten om at fjerne mottoet blusset op igen, men der er ikke sket nogen lovændring endnu. Således pynter mottoet også halvdollaren med JFK som motiv i dag.