Ingen forpligtelse – 14 dages fuld returret!

Log ind

Hej

77 30 20 10
Din indkøbskurv er tom.

Eksklusiv forgyldt medalje med Frederik VII

Danmarks Største Regenter leveres med samlemappe - Frederik VII

Vær den første til at bedømme!

0
 • Introduktionspris: Kun 199 kr. inkl. porto. Herefter 399 kr. pr. stk. ekskl. porto
 • Hver medalje vejer 28,7 gram og er belagt med 24 karat Fairmined guld
 • Flot kvalitet - Brillant ucirkuleret
 • Medalje med den sidste konge i den Oldenborgske slægt
 • Præget af Møntværket i Kongsberg
 • Giveren af Grundloven 1849
 • Oplag: 10.000
 • Leveres med samlemappe
Samling Tilgængelig
399 kr 199 kr
Samlet pris: 2.847 kr. inkl. porto

Nu kun: 199 kr

Frederik VII - Danmarks Største Regenter

Frederik VII var konge af Danmark fra 1848; søn af Christian VIII og Charlotte Frederikke af Mecklenburg-Schwerin. Han var gift første gang med Vilhelmine af Danmark, anden gang med Mariane af Mecklenburg-Strelitz, og 1850 blev han gift med Louise Rasmussen, Grevinde Danner. Han havde ingen arvinger og med ham uddøde den oldenborgske linie på den danske trone.

Frederik levede et udsvævende liv som kronprins. Det var medvirkende til at sætte fart i overvejelserne om afskaffelse af enevælden, og året efter hans tronbestigelse blev Danmark et konstitutionelt monarki med kongens underskrivelse af Grundloven 5. juni 1849. Onsdag den 5. juni 2024 fejrede Folketinget 175-året for Danmarks første grundlov

Frederiks periode prægedes af det nationale opgør i Slesvig-Holsten (Treårskrigen 1848-50), hvor kongen blev det nationale samlingspunkt.

Frederik VII var ustabil af natur, men hans jævne optræden vandt ham mange tilhængere. Hans ægteskab med Louise Rasmussen vakte stor modstand i borgerlige kredse, men parret var populært i landbefolkningen. Han var nationalhistorisk og arkæologisk interesseret og stod for en række udgravninger rundt om i landet.

Det danske monarki har en lang og flot historie bag sig. Mere end 1000 år strækker det sig tilbage i Danmarkshistorien, helt tilbage til Gorm den Gamle. Mønthuset Danmark hylder nogle af de største danske regenter gennem tiden med flotte medaljer belagt med 24 karat Fairmined guld.

Ved bestilling af medaljen med Frederik VII indleder du samlingen "Danmarks Største Regenter".

Mønthuset har valgt Christian IV, Christian IX, Frederik VII, Margrete I, Knud den Store og Valdemar Sejr som de mest betydningsfulde regenter i Danmark, og som vi mener passer perfekt sammen med Tronskiftemedaljen. Vi mener at disse seks regenter betragtes som nogle af Danmarks mest betydningsfulde gennem historien på grund af deres markante bidrag til landets udvikling, politik og kultur. Deres lederskab har formet nationen og sat afgørende præg på dens historie, hvilket har efterladt en varig arv for eftertiden.

 Du kan sikre dig:

 • Introduktionspris: Kun 199 kr. inkl. porto. Herefter 399 kr. pr. stk. ekskl. porto
 • Hver medalje vejer 28,7 gram og er belagt med 24 karat Fairmined guld
 • Flot kvalitet - Brillant ucirkuleret
 • Medalje med den sidste konge i den Oldenborgske slægt
 • Præget af Møntværket i Kongsberg
 • Giveren af Grundloven 1849
 • Oplag: 10.000
 • Leveres med samlemappe

 

Dette produkt er ikke associeret eller udviklet i samarbejde med kongehuset.

399 kr 199 kr
Samlet pris: 2.847 kr. inkl. porto

Nu kun: 199 kr
Udgivelsesår:
2024
Kvalitet:
Brillant ucirkuleret
Belagt med:
24 karat Fairmined guld
Diameter:
38,6 mm
Vægt:
28,7 gram

Danmarks Største Regenter

Denne samling består 6 flotte guldbelagte medaljer.

Medaljerne vil blive sendt til dig ca. en gang om måneden. Den første medalje i samlingen koster 199 kr. inkl. porto, hvilket er en speciel introduktionspris. De resterende forsendelser koster 399 kr. pr. stk. (+ 59 kr. i porto). 

Løbende samling - Du kan til enhver tid opsige din samling:

Du samler kun så længe du selv ønsker det. Du kan når som helst stoppe eller pause din samling ved at kontakte vores kundeservice på telefon: 77 30 20 10 eller skrive en mail til kunde@monthuset.dk. 

Samlingen består af følgende sølvmønter:

Forsendelse:  Medaljens motiv: Pris:
1

Frederik VII

199 kr. inkl. porto

Christian IV

399 kr. + porto

Christian IX

399 kr. + porto

Margrete I

399 kr. + porto

Knud den Store

399 kr. + porto

Valdemar Sejr

399 kr. + porto

Tronskiftemedalje

299 kr. + porto

Frederik VII

Frederik VII var konge af Danmark fra 1848 til 1863. Han var en central figur under den danske guldalder og var kendt for sin forståelse for folket.

Frederik VII spillede en afgørende rolle i Danmarks overgang til en konstitutionel monarki og underskrev Grundloven i 1849, hvilket indledte en ny æra af demokrati i landet. Hans regeringstid var præget af politiske reformer og en stærk opbakning til kunst og kultur.

Frederik VII huskes også for sit turbulente personlige liv og sine mange ægteskaber. Han efterlod sig et arv af modernisering og folkelig forankring, der stadig præger Danmark i dag.

Christian IV

Christian IV (1577-1648) var en markant dansk konge, hvis regeringstid fra 1588 til 1648 markerede en æra af politisk, kulturel og arkitektonisk udvikling. Kendt som en driftig monark, engagerede han sig personligt i militære konflikter som Trediveårskrigen, hvilket belastede Danmarks økonomi.

Christian IV var en kunst- og byggemæcen, og hans indflydelse ses tydeligt i opførelsen af monumentale strukturer som Rosenborg Slot og Københavns byplanlægning. Han støttede også kunst og videnskab, hvilket bidrog til Danmarks kulturelle blomstring.

Kongen blev gift tre gange og havde en omfattende familieskare. Trods hans indsats for at styrke Danmarks position som en europæisk magt, efterlod hans regeringstid riget økonomisk udfordret. Christian IVs død i 1648 markerede afslutningen på en æra, men hans komplekse arv præger stadig dansk historie og kulturarv.

Christian IX

Christian IX, født i 1818, var konge af Danmark fra 1863 til 1906. Han blev kendt som Europas svigerfar på grund af sine strategiske ægteskaber mellem sine børn og forskellige europæiske kongehuse, der styrkede Danmarks position på kontinentet. Hans regeringstid var præget af betydelige reformer både nationalt og internationalt.

Christian IX navigerede Danmark gennem perioden med skiftende magtforhold i Europa og støttede udviklingen af en konstitutionel monarki, der gav mere magt til parlamentet og et mere demokratisk styresystem. Hans fokus på familie og enhed afspejlede sig også i hans personlige liv, hvor han sammen med dronning Louise skabte et tæt og harmonisk familiebånd.

Christian IXs regeringstid efterlod et varigt præg på Danmark og Europas historie gennem hans diplomatiske snilde, indenlandske reformer og styrkelse af Danmarks position på verdensscenen.

Margrete I

Margrete I, også kendt som Margrete Valdemarsdatter, var en af de mest indflydelsesrige kvindelige ledere i nordisk historie. Hun blev født i 1353 og regerede som dronning af Danmark, Norge og Sverige fra 1387 til sin død i 1412.

Margrete I var en dygtig politisk strateg og formåede at forene de tre nordiske kongeriger under Kalmarunionen i 1397. Hendes evne til at bevare og styrke unionen bidrog til stabiliteten i Skandinavien i flere århundreder. Hun blev kendt som "Unionens moder" og huskes for sit diplomatiske talent og sin stærke ledelse, der formede det nordiske politiske landskab i middelalderen.

Knud den Store

Knud den Store, også kendt som Knud II, var konge af Danmark fra 1018 til 1035 og konge af England fra 1016 til 1035. Han var en af de mest magtfulde og indflydelsesrige konger i dansk og engelsk historie.

Knud den Store var kendt for at have forenet Danmark, Norge, England og dele af Sverige under sit herredømme, hvilket skabte et stort nordisk imperium.

Han var også kendt for at have fremmet kristendommen i de områder, han regerede, og han støttede opførelsen af kirker og klostre. Knud den Store efterlod sig en betydelig arv som en dygtig politisk leder og en fremragende krigsherre, der satte sit præg på både dansk og engelsk historie.

Valdemar Sejr

Valdemar Sejr, også kendt som Valdemar II, var en markant konge i Danmarks historie. Han regerede fra 1202 til 1241 og var kendt for sine erobringer og territorialudvidelser, der førte til en betydelig styrkelse af kongemagten.

Valdemar Sejr konsoliderede Danmarks position i Østersøområdet gennem erobringen af Estland og skabte dermed grundlaget for en betydelig handelsmæssig og politisk magt i regionen. Han blev også kendt som "Sejrherren" for sine militære bedrifter og erindres som en af Danmarks mest magtfulde middelalderlige konger, der bidrog til at forme landets historie på afgørende vis.

Tronskiftemedalje

I anledning af det historiske tronskifte den 14. januar 2024, har vi skabt en erindringsmedalje guldbelagt med 24 karat guld, der hylder den afgående regent Dronning Margrethe II og hendes søn, den nye konge, Frederik X.

Dronningens nytårstale den 31. december 2023 er en historisk begivenhed de fleste af os aldrig glemmer. Midt i talen proklamerede H.M. Dronning Margrethe II pludseligt, at hun ville overlade tronen til sin søn H.K.H. Kronprins Frederik. Den 14. januar 2024 blev H.K.H. Kronprins Frederik på balkonen på Christiansborg Slotsplads udråbt som ny konge af Danmark. H.M. Dronning Margrethe II blev udråbt til dronning på præcis samme dato og samme balkon i 1972.

Frederik VII - Danmarks Største Regenter

Frederik VII var konge af Danmark fra 1848; søn af Christian VIII og Charlotte Frederikke af Mecklenburg-Schwerin. Han var gift første gang med Vilhelmine af Danmark, anden gang med Mariane af Mecklenburg-Strelitz, og 1850 blev han gift med Louise Rasmussen, Grevinde Danner. Han havde ingen arvinger og med ham uddøde den oldenborgske linie på den danske trone.

Frederik levede et udsvævende liv som kronprins. Det var medvirkende til at sætte fart i overvejelserne om afskaffelse af enevælden, og året efter hans tronbestigelse blev Danmark et konstitutionelt monarki med kongens underskrivelse af Grundloven 5. juni 1849. Onsdag den 5. juni 2024 fejrede Folketinget 175-året for Danmarks første grundlov

Frederiks periode prægedes af det nationale opgør i Slesvig-Holsten (Treårskrigen 1848-50), hvor kongen blev det nationale samlingspunkt.

Frederik VII var ustabil af natur, men hans jævne optræden vandt ham mange tilhængere. Hans ægteskab med Louise Rasmussen vakte stor modstand i borgerlige kredse, men parret var populært i landbefolkningen. Han var nationalhistorisk og arkæologisk interesseret og stod for en række udgravninger rundt om i landet.

Det danske monarki har en lang og flot historie bag sig. Mere end 1000 år strækker det sig tilbage i Danmarkshistorien, helt tilbage til Gorm den Gamle. Mønthuset Danmark hylder nogle af de største danske regenter gennem tiden med flotte medaljer belagt med 24 karat Fairmined guld.

Ved bestilling af medaljen med Frederik VII indleder du samlingen "Danmarks Største Regenter".

Mønthuset har valgt Christian IV, Christian IX, Frederik VII, Margrete I, Knud den Store og Valdemar Sejr som de mest betydningsfulde regenter i Danmark, og som vi mener passer perfekt sammen med Tronskiftemedaljen. Vi mener at disse seks regenter betragtes som nogle af Danmarks mest betydningsfulde gennem historien på grund af deres markante bidrag til landets udvikling, politik og kultur. Deres lederskab har formet nationen og sat afgørende præg på dens historie, hvilket har efterladt en varig arv for eftertiden.

 Du kan sikre dig:

 • Introduktionspris: Kun 199 kr. inkl. porto. Herefter 399 kr. pr. stk. ekskl. porto
 • Hver medalje vejer 28,7 gram og er belagt med 24 karat Fairmined guld
 • Flot kvalitet - Brillant ucirkuleret
 • Medalje med den sidste konge i den Oldenborgske slægt
 • Præget af Møntværket i Kongsberg
 • Giveren af Grundloven 1849
 • Oplag: 10.000
 • Leveres med samlemappe

 

Dette produkt er ikke associeret eller udviklet i samarbejde med kongehuset.

399 kr 199 kr
Samlet pris: 2.847 kr. inkl. porto

Nu kun: 199 kr
Specifikationer
Udgivelsesår:
2024
Kvalitet:
Brillant ucirkuleret
Belagt med:
24 karat Fairmined guld
Diameter:
38,6 mm
Vægt:
28,7 gram

Danmarks Største Regenter

Denne samling består 6 flotte guldbelagte medaljer.

Medaljerne vil blive sendt til dig ca. en gang om måneden. Den første medalje i samlingen koster 199 kr. inkl. porto, hvilket er en speciel introduktionspris. De resterende forsendelser koster 399 kr. pr. stk. (+ 59 kr. i porto). 

Løbende samling - Du kan til enhver tid opsige din samling:

Du samler kun så længe du selv ønsker det. Du kan når som helst stoppe eller pause din samling ved at kontakte vores kundeservice på telefon: 77 30 20 10 eller skrive en mail til kunde@monthuset.dk. 

Samlingen består af følgende sølvmønter:

Forsendelse:  Medaljens motiv: Pris:
1

Frederik VII

199 kr. inkl. porto

Christian IV

399 kr. + porto

Christian IX

399 kr. + porto

Margrete I

399 kr. + porto

Knud den Store

399 kr. + porto

Valdemar Sejr

399 kr. + porto

Tronskiftemedalje

299 kr. + porto

Frederik VII

Frederik VII var konge af Danmark fra 1848 til 1863. Han var en central figur under den danske guldalder og var kendt for sin forståelse for folket.

Frederik VII spillede en afgørende rolle i Danmarks overgang til en konstitutionel monarki og underskrev Grundloven i 1849, hvilket indledte en ny æra af demokrati i landet. Hans regeringstid var præget af politiske reformer og en stærk opbakning til kunst og kultur.

Frederik VII huskes også for sit turbulente personlige liv og sine mange ægteskaber. Han efterlod sig et arv af modernisering og folkelig forankring, der stadig præger Danmark i dag.

Christian IV

Christian IV (1577-1648) var en markant dansk konge, hvis regeringstid fra 1588 til 1648 markerede en æra af politisk, kulturel og arkitektonisk udvikling. Kendt som en driftig monark, engagerede han sig personligt i militære konflikter som Trediveårskrigen, hvilket belastede Danmarks økonomi.

Christian IV var en kunst- og byggemæcen, og hans indflydelse ses tydeligt i opførelsen af monumentale strukturer som Rosenborg Slot og Københavns byplanlægning. Han støttede også kunst og videnskab, hvilket bidrog til Danmarks kulturelle blomstring.

Kongen blev gift tre gange og havde en omfattende familieskare. Trods hans indsats for at styrke Danmarks position som en europæisk magt, efterlod hans regeringstid riget økonomisk udfordret. Christian IVs død i 1648 markerede afslutningen på en æra, men hans komplekse arv præger stadig dansk historie og kulturarv.

Christian IX

Christian IX, født i 1818, var konge af Danmark fra 1863 til 1906. Han blev kendt som Europas svigerfar på grund af sine strategiske ægteskaber mellem sine børn og forskellige europæiske kongehuse, der styrkede Danmarks position på kontinentet. Hans regeringstid var præget af betydelige reformer både nationalt og internationalt.

Christian IX navigerede Danmark gennem perioden med skiftende magtforhold i Europa og støttede udviklingen af en konstitutionel monarki, der gav mere magt til parlamentet og et mere demokratisk styresystem. Hans fokus på familie og enhed afspejlede sig også i hans personlige liv, hvor han sammen med dronning Louise skabte et tæt og harmonisk familiebånd.

Christian IXs regeringstid efterlod et varigt præg på Danmark og Europas historie gennem hans diplomatiske snilde, indenlandske reformer og styrkelse af Danmarks position på verdensscenen.

Margrete I

Margrete I, også kendt som Margrete Valdemarsdatter, var en af de mest indflydelsesrige kvindelige ledere i nordisk historie. Hun blev født i 1353 og regerede som dronning af Danmark, Norge og Sverige fra 1387 til sin død i 1412.

Margrete I var en dygtig politisk strateg og formåede at forene de tre nordiske kongeriger under Kalmarunionen i 1397. Hendes evne til at bevare og styrke unionen bidrog til stabiliteten i Skandinavien i flere århundreder. Hun blev kendt som "Unionens moder" og huskes for sit diplomatiske talent og sin stærke ledelse, der formede det nordiske politiske landskab i middelalderen.

Knud den Store

Knud den Store, også kendt som Knud II, var konge af Danmark fra 1018 til 1035 og konge af England fra 1016 til 1035. Han var en af de mest magtfulde og indflydelsesrige konger i dansk og engelsk historie.

Knud den Store var kendt for at have forenet Danmark, Norge, England og dele af Sverige under sit herredømme, hvilket skabte et stort nordisk imperium.

Han var også kendt for at have fremmet kristendommen i de områder, han regerede, og han støttede opførelsen af kirker og klostre. Knud den Store efterlod sig en betydelig arv som en dygtig politisk leder og en fremragende krigsherre, der satte sit præg på både dansk og engelsk historie.

Valdemar Sejr

Valdemar Sejr, også kendt som Valdemar II, var en markant konge i Danmarks historie. Han regerede fra 1202 til 1241 og var kendt for sine erobringer og territorialudvidelser, der førte til en betydelig styrkelse af kongemagten.

Valdemar Sejr konsoliderede Danmarks position i Østersøområdet gennem erobringen af Estland og skabte dermed grundlaget for en betydelig handelsmæssig og politisk magt i regionen. Han blev også kendt som "Sejrherren" for sine militære bedrifter og erindres som en af Danmarks mest magtfulde middelalderlige konger, der bidrog til at forme landets historie på afgørende vis.

Tronskiftemedalje

I anledning af det historiske tronskifte den 14. januar 2024, har vi skabt en erindringsmedalje guldbelagt med 24 karat guld, der hylder den afgående regent Dronning Margrethe II og hendes søn, den nye konge, Frederik X.

Dronningens nytårstale den 31. december 2023 er en historisk begivenhed de fleste af os aldrig glemmer. Midt i talen proklamerede H.M. Dronning Margrethe II pludseligt, at hun ville overlade tronen til sin søn H.K.H. Kronprins Frederik. Den 14. januar 2024 blev H.K.H. Kronprins Frederik på balkonen på Christiansborg Slotsplads udråbt som ny konge af Danmark. H.M. Dronning Margrethe II blev udråbt til dronning på præcis samme dato og samme balkon i 1972.