Ingen forpligtelse – 14 dages fuld returret!

Log ind

Hej

77 30 20 10
Din indkøbskurv er tom.

Skibet ”SS City of Cairo” (1915-1942) – satte verdensrekord for den dybeste bjærgningsoperation i historien og et skatkammer af mønter blev fundet på skibet!

                     

SS City of Cairo var en del af den allierede indsats under 2. verdenskrig, og dens skæbne var en påmindelse om de farer, der truede handelsskibe der forsøgte, at bryde igennem den tyske blokade.

 Historien om ”SS City of Cairo” blev kendt, som en af de mest tragiske historier fra 2. verdenskrig. Det mindede om, hvor farligt det var, at sejle på de åbne have i krigstid. Den 6. november 1942 blev SS City of Cairo torpederet, og sænket af en tysk ubåd, mens det var på vej fra Bombay i Indien til Storbritannien. 

SS City of Cairo var et britisk fragtskib, der blev bygget i 1915 og brugt til, at transportere varer mellem Storbritannien og Østen. Under 2. Verdenskrig blev skibet rekvireret af den britiske regering. 

Historien om mønterne der blev fundet på SS City of Cairo, er en spændende og mystisk fortælling. Efter katastrofen strandede overlevende i redningsbåde i flere dage, indtil de endelig reddet. Men historien om SS City of Cairo, og dens skæbne blev genoplivet flere årtier senere, da en gruppe dybhavsdykkere i 2011 opdagede, et skatkammer af mønter på bunden af Atlanterhavet. Efter grundig undersøgelse og analyse viste det sig, at mønterne stammede fra lasten på SS City of Cairo. 

Mønterne var af forskellige typer og nationaliteter, og stammede fra det 17. århundrede og fremefter. Der var britiske, amerikanske, canadiske og indiske mønter, og de var i forskellige tilstande af bevarelse. Nogle af mønterne var i en så god tilstand, at man kunne læse årstallet og prægningen på dem. Mens andre var mere slidte og beskadigede. 

Nogle af mønterne var britiske pund fra den tidsperiode, hvor SS City of Cairo var i drift. Disse mønter bar portrætter af forskellige konger og dronninger og blev brugt som betalingsmiddel i Storbritannien og i de britiske kolonier.

Udover britiske mønter blev der også fundet mønter fra andre lande, der afspejlede skibets internationale ruter. Der var mønter fra Indien, der bar billeder af maharajaer og symboler fra det indiske kongerige. Der var også mønter fra Sydafrika, der repræsenterede landets historie og kultur.

Opdagelsen af disse mønter på SS City of Cairo minder os om skibets globale rejser, og dets forbindelse til forskellige dele af verden. De viser os også, hvordan mønter fungerede, som en universel form for valuta, der blev brugt i handel og udveksling på tværs af grænserne. Mønterne fra SS City of Cairo er ikke blot objekter af værdi, men også historiske artefakter, der fortæller os om menneskers dagligliv, og økonomiske aktiviteter på den tid. De er et vindue ind til fortiden, og en påmindelse om skibets tragiske skæbne, og de mennesker, der var forbundet med det.