Ingen forpligtelse – 14 dages fuld returret!

Log ind

Hej

77 30 20 10
Din indkøbskurv er tom.

Møntsamling er en vidunderlig hobby for børn. Den introducerer børnene til de grundlæggende principper bag valuta og giver en sund konkurrencedygtig ånd.

Børn, der interesserer sig for at samle, bør starte med at samle småpenge. Ved at starte småt med opnåelige mål, kan børn opretholde deres interesse i at samle, fordi de kan afslutte deres samlinger. 

close up of family hands holding euro money coins

Før et barn begynder med en samling, bør du sidde sammen med dit barn og sætte et mål, ved at definere, hvad der vil blive samlet og hvordan det vil blive gjort. Selvom det er populært for børn at samle småpenge, kunne det også være spændende at købe mønter fra mønthandlere, møntshows, onlineauktioner eller deltage i konkurrencer hvor man kan vinde mønter, medaljer eller poletter. Hvis du har et barn, der er interesseret i at starte en møntsamling, er der flere steder, hvor du kan hjælpe dit barn med at finde mønter til samlingen. Et sted, der altid vil have mønter til børn og møntsamlere er banker.

Her er et par ideer til børne samlinger:

Års-sæt

Års-sæt er en slags samling, der indeholder mønter fra et år. Disse samlinger kan indeholde en mønt pr. type eller mønter med forskellige møntmærker. En god måde at starte på er, at samle mønter fra barnets fødselsår. Års-sæt behøver dog ikke at være barnets fødselsår. De kan også samle mønter fra de år forældrene blev født. Når man samler års-sæt, kan børn måske skrive en historie om, hvorfor lige det år var specielt. Disse sider kan derefter indsættes sammen med møntsiderne for at gøre samlingen mere personlig.

møntsamling for børn

 

Rejse-sæt

Børn kan også samle mønter fra rejser familien har været på. Du kan udfordre børnene med, at begynde imens I er på rejsen, især hvis I skal flere steder hen. Samlingen kan altid opdateres, når I vender hjem.

Nogle turiststeder sælger poletter og medaljer. Mange er billige og hjælper med at vise, at samle behøver ikke at være begrænset til mønter.

Børnene kan føre rejsedagbog, som kan tilføjes til samlingen sammen med fotos og andre souvenirs fra rejsen.