VM i fodbold 2022 – Danmark som dark horse?

Fodbold VM for herrer 2022 finder sted i Qatar mellem d. 20. november og 18. december. Efter en fantastisk kvalifikation er Danmark klar til at deltage. Danmark er ikke i favoritfeltet til at vinde trofæet, men må betegnes som en dark house. Hvem ved? Hvis alt flasker sig, så har vi en god chance.

Kilde: www.dbu.dk

Mesterskabet spilles i 5 forskellige byer, som alle ligger inden for omkring 20 km af hinanden, hvor hovedstaden Doha bliver det centrale omdrejningspunkt for slutrunden. Dette er første gang slutrunden spilles i Mellemøsten og på grund af det varme klima, er det også første gang den spilles i vinterhalvåret. Normalt foregår fodbold-VM om sommeren, men på grund af de høje temperaturer i området valgte man at lægge slutrunden senere.

Verdensmesterskabet i fodbold har i dag plads til 32 hold fra hele verden, som alle er kommet med i slutrunden via deres respektive regionale kvalifikationer. Kvalifikationen til mesterskabet begyndte allerede i 2019 og slutter et par måneder inden VM begynder. De 32 landshold som deltager i fodbold VM 2022 inddeles via lodtrækning i otte grupper af fire, som alle møder hinanden én gang i slutrundens første del.

De to bedste hold i hver gruppe går derefter videre til slutspillet, hvor ottendedelsfinalerne indleder rejsen til den store finale. Vinderne her går derefter videre til kvartfinalerne, hvor vinderne når semifinalerne og endelig kampen om medaljerne. Den store VM-finale vil blive afgjort på Lusail Stadium søndag d. 18. december 2022.

Danmark er kommet i Gruppe D, hvor vi skal møde Frankrig, Tunesien og Australien.

Danmark have særdeles gode muligheder for at gå videre, men man ved selvfølgelig aldrig i fodbold.

Frankrig er selvfølgelig gruppens stærkeste hold, men vi skal i hvert fald være i stand til at hente andenpladsen, som selvfølgelig også giver videre avancement ved VM-slutrunden i Qatar.

Danmarks kampe  er som følger:

Gruppespil

  • Tirsdag 22. november kl. 15.00: Danmark – Tunesien
  • Lørdag 26. november kl. 18.00: Frankrig – Danmark
  • Onsdag 30. november kl. 17.00: Australien – Danmark

1/8-finale

Hvis Danmark vinder gruppen, så skal vi spille 1/8-finale søndag den 4. december imod 2. pladsen fra Gruppe C.

Hvis Danmark kommer på andenpladsen, så skal vi spille 1/8-finale den lørdag den 3. december imod 1. pladsen fra Gruppe C.

Gruppe C består af Argentina, Saudi-Arabien, Mexico og Polen.

Vi krydser fingre for danmark.