Ingen forpligtelse – 14 dages fuld returret!

Log ind

Hej

77 30 20 10
Din indkøbskurv er tom.

 //Kongehuset.dk

Danmarks kronprinsesse Mary fylder 50 år

 

Mary Elizabeth Donaldson blev født den 5. februar 1972 datter til John Dalgleish Donaldson og Henrietta Clark Donaldson. Med sine skotske rødder og australske opvækst, indtog hun pladsen som Danmarks Kronprinsesse den 14. Maj 2004.

Kronprinsparret mødte hinanden i Sydney i 2000 under de Olympiske-lege. Det skulle efter sigende være efter en samtale på en restaurant, at parret fik etableret deres forhold. En Kærlighedshistorie mange sent ville glemme.  

Kronprinsesse Mary besidder mange titler som mor, hustru og ikke mindst Danmarks kronprinsesse. Hendes mange års engagement i bl.a. velgørenhed har vundet mange danskers hjerte, og hun er derfor meget folkekær. Hendes rejse fra at være en helt almindelig australsk pige til dansk prinsesse har været fantastisk. Samtidig har Kronprinsessen formået at tilegne sig danske værdier og sprog på rekordtid.  

Mary Fonden er et praktisk eksempel på hvordan hun igennem sine projekter kan nå ud til den danske befolkning, hvilket på mange måder kan sammenlignes med Prinsesse Diana. 

Kronprinsessens samling af personlige smykker 

Der er ingen tvivl om at Kronprinsesse Mary med sin charme og personlighed udstråler elegance som ingen andre. En hjertevarm kvinde som har vundet den danske befolkning fra det første møde. Det, som kendetegner kronprinsessen bedst, er blandt andet hendes naturlige sans for mode og alle hendes elegante looks som kun en rigtig prinsesse kan bære.

Men hendes samling af smykker er også noget der skiller sig ud. En smuk og imponerende smykkesamling, hvor mange af dem gemmer på en særlig historie. Herunder har vi her hos Mønthuset Danmark udvalgt tre af Kronprinsesse Marys personlige smykker, som gemmer på nogle særlige historier.  

Top 3 af Kronprinsesse Marys smykker 

Forlovelsesring:

Et af de første kærlighedssmykker, som kronprinsesse Mary fik i gave af kronprins Frederik, er forlovelsesringen der var en særlig gave. Kronprins Frederik har flere gange foræret sin hustru vidunderlige smykker, men denne ring er ganske særlig, da den bærer præg af sentimentale minder, fra kronprinsparrets forlovelse. 

Der er to ringe, som kronprinsessen altid bærer: sin forlovelsesring og sin vielsesring. Marys forlovelsesring i danske farver har to rubiner samt en stor diamant slebet i 58 facetter.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Tiara:

Efterfulgt af forlovelsesringen kan man ikke undgå at nævne Kronprinsesse Marys overdådige Tiara, som hun bar til hendes vielse tilbage den 14. maj 2004 i Vor Frue Kirke. Denne dag huskes af mange danskere som noget helt særligt, og var nok et af dette århundredets smukkeste bryllupper.  

Forud for Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederiks bryllup overrakte Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsen deres svigerdatter et smukt diamantdiadem i bryllupsgave. Tiaraen komplimenterede Marys mørke hår og det gamle irske brudeslør på bedste vis.


Foto: Getty Images

Vi kan om få år fejre Kronprinsparrets 20-års bryllupsdag. Du kan i forlængelse af deres jubilæum læse mere om Kronprinsparrets bryllupsmønt, som er den første og eneste jubilæumsmønt med Kronprinsesse Marys motiv.

Rubinsættet:

Hvis der er et smykkesæt man forbinder med Mary, så må det være det smukke og ikoniske rubinsæt, som var en særlig gave fra Kronprins Frederik. Det særlige ved dette sæt er, at det tidligere var ejet af Dronning Ingrid. Et fint rubinsæt som er gået i arv igennem flere årtier. Sættet blev Dronning Ingrids foretrukne i årtier, og hun testamenterede det til Kronprins Frederik, så hans kommende hustru kunne bære et rubinsæt, der var en kronprinsesse værdig. Kronprinsesse Mary bar Dronning Ingrids kostbare smykkesæt for første gang til et gallataffel på Christiansborg Slot - blot tre dage før sit bryllup med Kronprins Frederik

Et ganske særlig sæt som H.M.H. også valgte at bære på de nyeste officielle gallaportrætter, som blev udgivet i anledningen af hendes 50-års fødselsdag.

Foto: Hanne Juul                             Foto: Hasse Nielsen(2022)

Smykkesæt med funklende swarovski krystaller - en prinsesse værdig.

I anledning af Kronprinsesse Marys 50-års fødselsdag på lørdag den 5. februar, kan du nu få fingrene i dette fine smykkesæt. Smykkesæt består af en elegant sølvhalskæde samt tilhørende øreringe med funklende swarovski krystaller til kun 495 kr. inkl. porto. Læs mere om smykkesættet her.