Ingen forpligtelse – 14 dages fuld returret!

Log ind

Hej

77 30 20 10
Din indkøbskurv er tom.

Prinsesse Margrethe kom til verden i en mørk tid for Danmark. Den 9. april 1940, kun en uge inden Margrethes fødsel, krydsede de tyske tropper uden varsel den danske grænse. Danmark blev besat. Dette blev begyndelsen på, hvad der senere blev kendt som ”de fem forbandede år” og disse var hårde tider for Danmark. Prinsesse Margrethes fødsel, som første barn af den folkekære kronprins Frederik, var i sandhed et lys i mørket.

Det danske kongehus holdt modet oppe hos civilbefolkningen under besættelsen. Hver eneste dag steg Margrethes farfar kong Christian X til hest og red rundt i Københavns gader uden nogen form for eskorte. I de hårde år efter 2. Verdenskrig var kongehuset såvel et samlingspunkt, som en kilde til glæde for Danmarks befolkning. Kong Christian X døde i 1947, hvorefter Margrethes far, Frederik IX, blev konge. Frederik IX var en folkelig og afholdt monark og sammen med sin kærlige kone Dronning Ingrid, var kongefamilien et forbillede for den moderne kernefamilie.

Allerede i 1953 blev tronfølgeloven ændret så kvinder nu også kunne arve den danske trone. Derfor blev prinsesse Margrethe således kronprinsesse Margrethe. Dette var ikke spor populært hos Frederik IV´s lillebror, prins Knud, men samfundsudviklingen, såvel som Dronning Margrethes forbilledlige år på tronen, har vist at det var den helt rigtige beslutning.

I 1944 fik Margrethe sin første lillesøster, Benedikte, og i 1946 kom søsteren Anne Marie til verden. Anne Marie blev senere dronning af Grækenland. Livet igennem har Dronning Margrethe bevaret et nært forhold til sine 2 søstre.

Dronning Margrethes 80-års fødselsdag - Gratis erindringsmedalje!

Vær med til at fejre vores kære dronning med denne smukke erindringsmedalje.

Læs mere om erindringsmedalje her: https://www.monthuset.dk/margrethe-80-ar