Bestil den eftertragtede og ucirkuleret 20-krone af kong Christian IX fra 1873.

Guldmønten har en diameter på 23 mm., vejer 8,96 gram og er Danmarks første 20-krone i 90% guld. På forsiden ses Christian IX, Europas Svigerfar. På bagsiden ses motivet af Mor Danmark, som er et symbol på den danske nation.

Bestil din guldmønt i dag og bliv én af de heldige ejere af en særdels eftertragtet, ucirkuleret og original dansk mønt - Med begrænset tilgængelighed.

Du kan sikre dig: 

  • Første årgang af danske 20-kroner i 90 % guld.
  • En særdels eftertragtet, i ucirkuleret kvalitet og original dansk mønt. 
  • Guldmønten har en diameter på 23 mm. og vejer 8,96 gram.
  • På forsiden ses Christian IX, Europas Svigerfar. På bagsiden ses motivet af Mor Danmark, som er et symbol på den danske nation. 
  • Det var under Christian IX’s regeringstid at kroner og ører erstattede rigsdaler og skillinger.
  • Begrænset tilgængelighed.
Specifikationer
Årstal:
1873
Metal:
90% guld
Nominel værdi:
20 kroner
Diameter:
23 mm.
Vægt:
8,96 gram
Udgivelsesland:
Danmark

I 1873 blev de danske kroner og ører indført for første gang i stedet for rigsdaler og skilling. Indførelsen af kroner og ører varslede en helt ny æra i dansk mønthistorie, som ikke er set siden.

Overgangen fra sølvmøntfod, der blev indført i 1845, til guldmøntfod var betinget af både økonomiske og politiske faktorer. En vigtig faktor var Danmarks forhold til England, der i anden halvdel af 1800-tallet oplevede en enorm økonomisk vækst baseret på en gennemgribende industrialisering.

Til trods for de katastrofale resultater med tabet af Slesvig i 1864, oplevede det danske landbrug i den samme periode en gylden tid. Der var højkonjunktur over hele Europa, men kornpriserne faldt som følge af konkurrence fra Amerika og Rusland. Derfor begyndte de danske herregårde gradvist at omlægge driften med mindre vægt på produktion af rug og hvede for i stedet at satse på byg og havre. Dette forøgede eksporten.

Samtidig importerede Danmark især jern og kul, men den livlige handel gjorde det meget upraktisk ikke at have samme møntfod, da forholdet mellem guld og sølv var stærkt svingende. Derfor var det naturligt for Danmark at gå over til guldmøntfoden.