Verdens nordligste mønter nogensinde præget

- Samlet i et sæt!

Vi markerer denne historiske begivenhed ved at tilbyde et historisk møntsæt. Møntsættet indeholder i alt 4 russiske mønter, som blev erklæret ulovlige og ugyldige. Du kan nu bestille vores smukke og historiske møntsæt med hele 4 mønter til kun 695 kr. (+ 49 kr. i porto). 

Du kan sikre dig:

  • Et møntsæt der markerer 100-årsdagen for underskrivelsen af Svalbard-traktaten.
  • Verdens nordligste mønter nogensinde præget - samlet i et sæt.
  • Mønter gemt fra omsmeltning.
  • Ægthedscertifikat inkluderet i møntsættet.
  • Nominel værdi: 10, 25, 50, 100 rubler.
  • Din pris: kun 695 kr. (+ 49 kr. i porto). 

Verdens nordligste mønter nogensinde præget

I 1993 havde de simpelthen ingen penge i Barentsburg, undtagen kopek og små rubelmønter, der var mere eller mindre værdiløse. I denne vanskelige situation besluttede de at præge deres egne mønter. De prægede fire forskellige nominelle værdier, fra 10 til 100 rubler. Dette viste sig at være de mest nordlige mønter, der nogensinde er lavet i verden. Isbjørne går bogstaveligt talt gennem gaderne i Bartensburg. Isbjørne er fredet og kan kun dræbes i selvforsvar, så alle borgere skal bære våben, når de går udendørs i Barentsburg. Isbjørnen var derfor åbenlyst et passende motiv på mønterne.

Russerne begik imidlertid en fejl; De satte et kort over Svalbard på mønterne og skrev "Rusland". Dette var for meget for den norske regering, da det tydede på, at Svalbard tilhørte Rusland. Nordmændene blev rasende og erklærede mønterne ulovlige og ugyldige og beordrede dem til at trække dem tilbage og smelte dem om.

Underskrivelsen af ​​Svalbard-traktaten i Paris i 1920 var en vigtig begivenhed i Norges historie. En begivenhed, der bogstaveligt talt ændrede det norske landkort for evigt. At dette naturskønne øhav er norsk, var ikke en selvfølge. Der var behov for en række smarte træk fra Norge og nogle forhandlinger under fredskonferencen i Paris, hvor det europæiske kort skulle tegnes efter den første verdenskrig. En række lande som Sverige, Holland og Rusland viste interesse for de naturlige ressourcer og de store kulssæt, der eksisterede på Svalbard, men Norge hævdede, at de ville bruge deres suverænitet over Svalbard til forskning og fredelig udnyttelse af naturressourcer.

Specifikationer
Nominel værdi:
10, 25, 50, 100 rubler
Udgivelsesår:
1993
Metal:
Kobbernikkel
Diameter:
Mellem 20-25 mm.
Vægt:
16,71 g.
Udgivelsesland:
Norge/Rusland