Sølvdenier fra Tempelriddernes tid i Frankrig

Tag på en rejse gennem tiden til 1285-1314 - en fascinerende tid i Europas historie

Vær den første til at bedømme!

0

Tempelridderne var deres tids elitesoldater og deres rolle som transnational militær-religiøs styrker varede over to århundreder i middelalderen.

  • Type: Enkelt
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 995 kr

Tempelridderne var en højt trænet, veludstyret og motiveret kampstyrke; et af principperne i deres religiøse orden var, at det var forbudt at trække sig tilbage i kamp, medmindre modstanderens overtal var mere end tre til en og endda kun efter deres kommandørs ordre eller hvis Tempel-flaget gik ned. Ikke alle tempelridderne var krigere. De fleste ridderes mission var at støtte de kæmpende; de skulle skaffe midlerne, som skulle bruges til at finansiere og støtte dem der kæmpede på frontlinjen.

Ordenen blev dannet for at beskytte europæiske pilgrimrejsende, der rejste til Jerusalem for at besøge hellige steder. Ridderne blev anerkendt af den katolske kirke i 1129 og voksede både i styrke og rigdom frem til 1307, da Philip IV, konge af Frankrig, gik fallit og fik tilladelse fra pave Clement V til at afslutte ordren. Mange riddere i Frankrig og andre steder blev indkaldt, anklaget for kætteri, tortureret og brændt. Ordenen blev officielt opløst i 1312 e.Kr., men legenden hævder, at en gruppe af tempelriddere overlevede massakren, gik i skjul og holdt ordenen i live indtil i dag.

 

Du kan nu sikre dig:

  • En ægte gamel mønt fra Templeriddernes tid
  • Mønten leveres i et sofistikeret træskrin

 

Denne smukke og gamle sølvdenier fra (1285–1314) er nu tilgængelig hos Mønthuset. Det er en enestående mønt med så meget historie og betydning bag sig! Skynd dig og bestil den allerede i dag!

Pris:995 kr
Specifikationer
Nominel værdi:
1 denier tournois
Udgivelsesår:
1285 -1314
Metal:
sølv
Diameter:
18,50 mm
Vægt:
0,9 g
Advers:
Kors, PHILIPPVS REX
Revers:
Slot, TVRONSVS CIVIS
Udgivelsesland:
Frankrig