De græske konger fra Huset Glücksborg

- enestående sølvmøntsæt med det græske Glücksborg

Enestående sølvmøntsæt med det græske Glücksborg

Vær den første til at bedømme!

0

Du har nu chancen for at sikre dig et sæt med 2 historiske sølvmønter fra Grækenland. Dette sæt består af de eneste to 30 drachmer udgivet i sølv og begge mønter har dansk islæt.

Den første blev udgivet i 1963 for at fejre 100-året for Georg I’s, tronbestigelse. På den ses portrætterne af 5 græske konger bl.a. Georg I.

Den anden mønt blev udgivet i 1964 i forbindelse med brylluppet mellem Georg I's oldebarn, kong Konstantin og den danske prinsesse Anne-Marie, der efter brylluppet blev dronning af Grækenland.

  • Type: Enkelt
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Normal pris: 1 595 kr
Ny pris: 995 kr

Du kan nu sikre dig:

  • 2 historiske sølvmønter
  • De to eneste typer 30 drachmer i sølv
  • Den ene mønt portrætterer de 5 græske konger fra 1863-1963
  • Den anden mønt er en bryllupsmønt (Konstantin II og Anne-Marie af Danmark)

Europas svigerfar er et navn man ofte kalder den danske konge, Christian IX, som havde en evne udover det normale til at få placeret sine børn i de store europæiske kongehuse, England, Rusland og Grækenland.

Christian IX næstældste søn, Wilhelm, blev født i København og man forventede han ville gøre karriere i den danske flåde. Da han var bare 17 år gammel, blev han dog valgt som konge af Grækenland og blev dermed den første konge i det nye græske monarki. Som konge skiftede Wilhelm navn til Georg I. Grundet urolighederne, der havde præget Grækenland op til kongevalget, sørgede Christian IX for at sin søn og hans efterkommere bevarede deres danske kongelige titler, så de havde noget at "falde tilbage på".

Normal pris:1 595 kr
Ny pris:995 kr
Specifikationer
Antal:
2 sølvmønter
Nominel værdi:
2x 30 drachmer
Udgivelsesår:
1963 og 1964
Metal:
2x 83,5 % sølv
Diameter:
34 mm og 30,5 mm
Vægt:
18 g og 12 g
Udgivelsesland:
Grækenland