6 håndplukkede sølvmønter fra 6 kontinenter

6 mønter fra 6 kontinenter

Vær den første til at bedømme!

0

Du kan nu få seks håndplukkede sølvmønter fra seks kontinenter. 

Mønterne viser smukke nationale motiver fra de lande de kommer fra.

Indeholder flotte og detaljerede mønter fra Peru, USA, Mozambique, Finland, Australien og Irak. 

  • Type: Enkelt
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 549 kr

Mønten fra Irak er ganske speciel. Årstallet er set med vestlige øjne 1909, men tallene er arabiske hvilket gør at det korrekte år er 1959. Den anden dato, 1379, er en Hejira-dato baseret på månekalenderen, der startede fra Muhammeds levetid (omkring 600 e.Kr.).  På den anden side vises der en hvedestilk i en cirkel med et lille sværd på hver side. Alt dette inde i en 8-takket stjerne med 8 stråler af lys - en meget flot etnisk mønt.

Den australske florin fra 1954 var den sidste florin, der have den "gudløse" omskrift på forsiden. Undladelsen af titlen, Defender of the Faith (F:D), som først blev tildelt Henry VIII i 1521, forårsagede sådan et opråb, at titlen igen var at finde på australske mønter i 1955. Men mere interessant er det, at florinen fra 1954, der blevet udgivet i forbindelse med Elizabeths besøg i Australien, blev den første mønt nogensinde, der blev udstedt med denne omskrift. På adverset viser florinen dronning Elizabeth II's portræt. Reverset viser det ny australske våbenskjold med en kænguru til venstre, en emu til højre og den kongelige krone ovenfor.

1964 var det sidste år, hvor kvartdollaren blev præget med så højt en sølvindhold (90 %). Adverset viser et portræt af den første amerikanske præsident, George Washington (1789-1797), ledsaget af mottoet: "In God We Trust" og ordet: "Liberty". På reverset er der en ørn med spredte vinger stående på et pilekogger med to olivengrener under sig.

Den finske pennia er en smuk og speciel mønt. Den dobbelthovedet ørn på den ene side af mønten ses ofte på østrigske og russiske mønter, og er brugt i kunstværker i årtusinder til at repræsentere en forening af kirke og stat - præcis det den amerikanske forfatning forbyder.

Denne peruviske medio dinero eller halv dime blev præget i Lima i 1910. De fleste mønter udstedt efter 1898 blev lavet af omsmeltede sol mønter. En tidligere type, med en lidt anden udgave af den siddende Liberty, blev udstedt 1863-64. Sølvmønten blev udskiftet i 1918 med en fem centavos lavet af kobbernikkel.

Da denne 5 escudos blev præget, var Mozambique stadig en del af det portugisiske imperium. Først efter uafhængighedskrigen, som varede fra 1964 til 1974, blev Mozambique en folkerepublik. Freden var kort og efter blot to år brød en borgerkrig ud. En ny forfatning blev vedtaget i 1990 og siden 1994 har landet været politisk stabilt. Escudosen er præget i sølv og designet er det samme for 5, 10 og 20 escudos. Advers og revers viser begge det portugisiske våbenskjold i en globus.

 

Med denne møntkollektion sikrer du dig:

  • 6 håndplukkede mønter fra 6 kontinenter
  • Mønterne leveres i en eksklusiv velour pose

 

 

Pris:549 kr
Specifikationer
Antal:
6 mønter
Metal:
sølv