2 sølvmønter fra Christian IX's regeringstid

2 danske sølvmønter udgivet for over 100 år siden!

Danmarks første to typer af 1- og 2-kroner

Vær den første til at bedømme!

0

De første 1 og 2-kroner i Danmark blev udsendt i 1875 under Christian IX, i forb. med den Skandinaviske møntunion, som gav hele Norden fælles møntenhed.

  • Type: Enkelt
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 995 kr

2-kronen var på det tidspunkt den højeste skillemønt i Danmark, hvis man ser bort fra 10- og 20-kronerne af guld, som ikke blev brugt som skillemønt, men som garanti for sølv- og bronzemønternes værdi i guld.

 

Du kan nu sikre dig Christian IX's første danske 1- og 2-kroner:

  • Danmarks første to typer af 1- og 2-kroner
  • 2 danske sølvmønter udgivet for over 100 år siden
  • Mønterne leveres i et flot skrin
  • Ægthedscertifikat, der garanterer møntens ægthed og kvalitet

 

Christian IX (1818 –1906) var konge af Danmark fra 1863 - 1906. Starten af hans regeringstid blev præget af nederlaget i den Anden Slesvigskrig i 1864 og mange politiske tvister, hvilket gjorde kongen meget upopulær. På trods af hans oprindelige upopularitet og mange år med politisk strid, hvor kongen var i konflikt med store dele af befolkningen, kom hans popularitet tilbage til slutningen af hans regeringstid.

Han blev efterhånden et nationalt ikon på grund af sin lange regeringstid, personlig moral, ydmyg og imødekommende væsen. Christians familieforbindelser med Europas kongelige familier tjente ham titlen "Europas svigerfar". Fire af hans børn sad på tronerne i Danmark, England, Rusland og Grækenland.

 

Pris:995 kr