Original dansk øremønt

Mønten der aldrig blev frigivet til cirkulation

Kong Frederik IXs 2 øre - nu forgyldt med 24 karat guld og platin! Indleder samlingen "Danske Øremønter"

Vær den første til at bedømme!

0

Mønthuset Danmark er glad for at kunne tilbyde dig denne originale danske mønt med en usædvanlig historie.

 • Type: Samling
 • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 149 kr

I 1960'erne blev der på Den Kongelige Mønt fremstillet en ny bronze 2 øre med Kong Frederik IXs  monogram på forsiden samt værdiangivelsen og et kornaks på bagsiden. Mønterne fik en usædvanlig skæbne. De kom nemlig aldrig i cirkulation, på grund af inflationen blev de for dyre at fremstille. I stedet for lå de blot i Den Kongelige Mønts kælder.

I mønt-samlerkredse var man opmærksom på dette og opfordrede daværende økonomiminister Per Hækkerup til at lade samlerne købe mønterne. Det gav han lov til i 1973, og mønterne kom derfor i samlerkredse til at gå under betegnelsen Hækkerupmønterne. Som kronen på værket er denne fine 2 øre nu blevet forgyldt med 24 karat guld og platin for at fremhæve møntens relieffer og hædre mindet om øremønterne, som ikke findes mere. Dermed får de gamle danske øremønter den ære, de fortjener.

Vi vil hermed tilbyde dig muligheden for en af disse historiske forgyldte mønter:

 • Mønt udgivet for over 50 år siden som aldrig blev frigivet til cirkulation!
 • Original mønt forgyldt med 24 karat guld og platin
 • Begrænset antal tilgængeligt
 • Introduktionspris kun 149 kr
 • Leveres med ægthedscertifikat som har en interessant historie 
 • Indleder dansk forgyldt møntsamling uden forpligtelser
Pris:149 kr
Specifikationer
Nominel værdi:
2 øre
Udgivelsesår:
1960 – 1966
Metal:
Bronze belagt med 24 karat guld og ægte platin
Diameter:
21 mm
Vægt:
3,2 g
Advers:
Frederik IX’s monogram, lukket krone og årstal
Revers:
Valør
Udgivelsesland:
Danmark

Den første mønt i samlingen "Danske Øremønter"​.

Med Kong Frederik IXs 2 øre har du påbegyndt din samling af i alt 16 spændende og historiske øremønter. Introduktionsprisen på Kong Frederik IXs 2 øre er 149 kr. inklusiv porto og ekspeditionsgebyr. Mønten som er udgivet for over 50 år siden, men som aldrig blev frigivet til cirkulation og blev opbevaret i en boks i nationalbanken, er nu blevet belagt med guld og platin. Du kan sikre dig et eksemplar af denne meget specielle 2 øre præget i 1960-1966 ved at handle hurtigt.Når du bestiller Kong Frederik IX´s 2 øre forgyldt med guld og platin, så starter du samtidigt samlingen "Danske Øremønter". Samlingen består af højdepunkter fra over 130 års dansk mønthistorie. I samlingen indgår 16 spændende og historiske øremønter som alle er forgyldt med 24 karat guld og platin. Mønter fra Christian IV´s første øremønter til nogle af de sidste ører udgivet under Frederik IX og dronning Margrethe II. Det er historien om dagligdagens mønter, som generation efter generation af danskere har haft et tæt forhold til. De er blevet tjent, sparet op, givet ud og byttet om.

Med hver mønt følger et ægthedscertifikat samt indgående historisk infomation om mønten og tidsperioden skrevet af en af Danmarks mest anerkendte numismatikere Keld Grinder-Hansen. Du får mønterne tilsendt med ca. en måneds mellemrum, og kun så længe du selv ønsker det. Prisen på de efterfølgende mønter er 295 kr. + porto på 49 kr. pr. forsendelse. Du samler uden forpligtelser og har 30 dages returret på alle forsendelser.

Dine samlefordele:

 • Du får dine samleobjekter direkte i postkassen
 • Du har 30 dages fuld returret og ingen bindingstid
 • Fuld reklamationsret hvis du ikke er tilfreds med det tilsendte produkt
 • Større chance for komplet samling

Ønsker du at afslutte samlingen før den er komplet kan du ringe til kundeservice på: 77302010 eller sende en mail på: kunde@monthuset.dk.

De resterende 15 mønter koster 295 kroner + porto på 49 kroner pr. forsendelse. Du vil modtage en forsendelse cirka én gang om måneden, indtil samlingen er komplet. Du samler selvfølgelig helt uden forpligtelser og kan når som helst vælge at afslutte samlingen. Du har som altid 30 dages returret.

Dette samleobjekt introducerer en samling. Det betyder at du får startforsendelsen til introduktionspris samt starter uforpligtende en samling af relaterede samleobjekter.

Samleobjekterne vil blive tilsendt i den rækkefølge de udgives eller bliver tilgængelige på markedet, i månedlige forsendelser til deres normal pris.

Antal forsendelser i en samling varierer efter hvilket samlerområde man er interesseret i. (leveringsbetingelser for din bestilling bliver specificeret præcis, ud for hver enkelt samling, i din indkøbskurv).

Med denne samling: "Danske øremønter"

1. Du sikrer dig denne originale forgyldte øremønt for kun 149 kr.

2. Du modtager en faktura med 14 dages betalingsfrist sammen med produktet, så du kan studere den i fred og ro før du betaler. Produktet sendes via post og leveringstiden er normalt 14 dage.

3. Når du bestiller øremønten, starter du en samlingen "Danske øremønter ", som giver dig mulighed for at samle spændende og historiske øremønter som alle er forgyldt med 24 karat guld og platin. Det betyder, at du får en ny mønt ca. en gang om måneden.

4. Prisen på de efterfølgende mønter er 295 kr. + porto 49 kr. per forsendelse

5. I samlingsperioden har du mere at se frem til. Du får et skrin til opbevaring af mønterne / et ekstra indlæg/ et album til dine certifikater, der følger med hver mønt og et ejerbevis, helt gratis.

6. Du har altid 30 dages fuld returret og samler kun så længe du ønsker det. Hvis du vil afslutte samlingen, udsætte levering eller ændre leveringsintervaller, skal du blot kontakte Mønthuset Danmark på telefon 77 30 20 10 eller sende en e-mail til kunde@mønthuset.dk. Alle køb er dækket af købeloven.

7. Mønthuset Danmark garanterer, uden tidsbegrænsning eller anden reservation, ægtheden af ​​alle vores samleobjekter. Ægthedscertifikater er inkluderet uden ekstra omkostninger.

8. Mønthusets formål er at formidle historien i forbindelse med mønter og andre samleobjekter og gøre samlinger til rådighed for så mange som muligt. Vi sælger til samlere, der er optaget af samleglæde og historie. Vi garanterer ikke, at mønter eller andre samleobjekter øges i værdi eller beholder deres oprindelige værdi. Mulige tidligere værdiforøgelser garanterer ikke fremtidige værdiforøgelser.

Du får altid 30 dages fuld returret på dine forsendelser fra os og kan når som helst stoppe med at samle.