Fejr Kong Fredrik X og Dronning Marys bryllupsdag med en eksklusiv bryllupsmedalje præget på dagen i 99,9 % sølv

I anledningen af H.M. Kong Frederik X og H.M. Dronning Marys 20-års bryllupsdag den 14. maj 2024, udgives der en jubilæumsmedalje, der hylder Kongeparrets kærlighed. 

Du har nu en helt speciel mulighed for at bestille denne flotte sølvmedalje præget i 99,9 % sølv. Det der gør denne medalje helt speciel er, at den kun bliver præget på dagen for bryllupsdagen den 14. maj 2024. Oplaget er derfor stærkt begrænset, da vi ikke præger flere medaljer efter denne historiske dag. Alle medaljer bliver nummereret og leveret i en speciel flot kapsel, hvor datoen for prægningen også er skrevet. Sammen med kapslen får nu et par stofhandsker, så du kan åbne kapslen og se din unikke nummerering uden at sætte aftryk på kapsel og medalje.

Når en medalje er ”præget på dagen” betyder det, at personalet på Det norske Møntværk møder ind ved midnat og starter produktionen. Derefter kører maskinerne nonstop. 24 timer senere stopper produktionen og den bliver ikke igangsat igen. Det er først på dette tidspunkt vi ved præcis hvor mange medaljer, der rent faktisk bliver lavet og hvordan oplaget ender, men vi forventer et oplag på omkring 5.000 medaljer.

Dette jubilæum er ikke blot en milepæl i Kongeparrets eget liv, det er også et symbol på kærlighedens kraft og styrken i deres forhold. Gennem årene har de vist os alle, hvad det betyder at elske, støtte og værdsætte hinanden, i gode og dårlige tider. Deres eksempel inspirerer os til at tro på kærlighedens magt og evnen til at skabe smukke og varige forbindelser.

Vi ønsker Kongeparret tillykke med deres 20-års bryllupsdag. 

Når du bestiller medaljen, sikrer du dig:

  • En helt speciel sølvmedalje i 99,9 % sølv
  • Præget på dagen
  • Med en diameter på 30 mm og en vægt på 10 gram
  • Høj prægekvalitet 
  • Oplag på kun 5.000 eksemplarer

 

Dette produkt er ikke associeret eller udviklet i samarbejde med kongehuset.

Beskrivelse af Frederik og Mary 20-års bryllupsdags jubilæumsmedalje

På forsiden af bryllupsmedaljen ses et stort 20-tal omgivet af et hjerte af løv. Over hjertet ses en krone som symbol for den royale mærkedag. På hver sin side af kronen er en Pelargonium Zonale, også kaldet Den Kongelige Pelargonie ”Mary”.

I venstre side er placeret ”F” for Kong Frederik X og i højre side et ”M” for Dronning Mary. Under hvert bogstav ses et bundt rød kløver, som i 1936 blev udnævnt som Danmarks nationalblomst.

Nederst er et lille skjold med Dannebrog omgivet af en Rhododendron, som er navngivet H.K.H. Kronprins Frederik.

På hele medaljen er spredt i alt 20 små hjerter, som symbol for de 20 år Frederik og Mary er været gift.

På bagsiden af medaljen ses, der hvor Frederik og Mary blev gift i Vor Frue Kirke i København. Medaljen viser derfor alteret fra Kirken. I midten står Thorvaldsens berømte statue af Kristus i sin hvælving. Kirkens flotte strukturerede loft er gengivet øverst på medaljen og det smukke rækværk, som omgiver alteret, trækker fokus i siderne.

Rundt om motivet er skrevet: ”Kong Frederik X – Dronning Mary – 20-årsbryllupsdag”, mens datoen ”14. maj 2004” står skrevet nederst.

Medaljens nummerering er trykt og synlig på randen.  

Specifikationer
Nominel værdi:
Ingen
Udgivelsesår:
2024
Kvalitet:
Høj prægekvalitet
Metal:
99,9% sølv
Diameter:
30 mm
Vægt:
10 gram
Oplag:
5.000
Udgivelsesland:
Danmark