Du kan sikre dig: 

  • Muligheden for at bære  en af verdens bedst kendte sølvdollars i et armbåndsur på dit håndled
  • Leveres i en premium boks
  • Mønturet forbinder tradition med historie

Morgan-dollaren blev præget fra 1878-1904 og så igen i 1921. Dermed blev det den første standard dollarmønt i sølv, som blev præget efter den nye møntlov fra 1873. Før denne lov var det muligt for folk at aflevere sit sølv i banken og få det vekslet til mønter efter vekselrate som bankerne bestemte. Efter 1873 blev sølvdollaren standardiseret og sølvindholdet passede til møntens nominelle værdi.

Morgan-dollaren blev opkaldt efter George T. Morgan, som stod for designet af mønten. Møntens advers bærer et stort profilportræt af Lady Liberty, mens reverset viser den amerikanske ørn med spredte vinger.

Modtagelsen af Morgan-dollaren kan tydeligt ses på produktionstallene. Fra 1878-1890 blev der produceret mellem 20 og 35 millioner Morgan-dollars om året. I 1890 kom en lov som påbød møntværkerne at købe ekstra meget sølv, hvilket betød at der skulle produceres omkring 2 millioner mønter om måneden året ud. Højere sølvpriser og flere store konkurser i USA gjorde at møntværkerne skar ned på produktionen af mønter så snart året var omme og det fortsatte flere år frem. I 1895 var produktion helt nede på under en million.

I optakten til Første Verdenskrig besluttede man at omsmelte en mængde sølvmønter, så man kunne støtte England økonomisk. Man satte sig en øvre grænse på 350.000.000 smeltede mønter og endte med at smelte i alt 272.232.722 sølvmønter. Dette gjorde også at man stoppede med at producere Morgan-dollaren.

I 1921 udnyttede man at loven som krævede sølvmønter smeltet også gav tilladelse til reproduktion og man satte kortvarigt en produktion af Morgan-dollaren i gang igen. Den blev dog allerede samme år erstattet af Peace-dollaren, som fejrede freden efter Første Verdenskrig.

Nu har du muligheden for at få den flotte sølvdollar i et smukt ur. 

Specifikationer
Silver Sovereign (mønten):
38,1 mm, 26,73 gram, 90% sølv, 1921
Uret:
Diameter: 48 mm, Glasset: Mineral Crystal, batteridrevet, 3 ATM Water Resistance (Beskyttet mod dråber fra regn, håndvask osv. Ikke egnet til brusebad eller svømning), uædle metaller belagt med sølv - Bagcoveret er rustfrit stål