Nelson Mandela var en af mest fremtrædende anti-apartheid- og menneskerettighedsaktivister i Sydafrika, og i år ville han være blevet 100 år. En af de bedste fødselsdagsgaver, som Mandela modtog i sit liv, fik han på sin 94-års fødselsdag 2012. En 10 Rand seddel trykt for at hædre "The Father of South Africa", hvis kamp mod undertrykkelsen inspirerede menneskerettighedsaktivister verden over.

Forsiden viser et portræt af Nelson Mandela, der var Sydafrikas første præsident valgt i et demokratisk valg med stemmeret for hele befolkningen. Mandela blev i sit liv tildelt 250 priser, herunder Nobels fredspris i 1993. Bagsiden af sedlen skildrer et hvidt næsehorn, som er verdens største næsehorn. 

  • Vær med til at fejre 100-året for Nelson Mandelas fødsel
  • Sedlen leveres i en informativ mappe med mange interessante fakta om Nelson Mandela samt ægthedscertifikat
  • Sedlen blev udgivet i forbindelse med Mandelas 94-års fødselsdag i 2012

Mandela sagde om sit liv: "I mit liv har jeg hængt på denne kamp for det afrikanske folk. Jeg har kæmpet mod hvid dominans, og jeg har kæmpet mod sort dominans. Jeg har fastholdt ideen om et demokratisk og frit samfund, hvor alle kan leve sammen i harmoni og med de samme muligheder. Det er et ideal, som jeg håber at leve for og opnå. Men hvis det var nødvendigt, er det et ideal, som jeg er klar til at dø for."

Nu har du chancen for at eje et stykke historie; en seddel med en af ​​vores mest fremtrædende anti-apartheid- og menneskerettighedsaktivister!

Specifikationer
Udgivelsesår:
2012
Forsiden:
Nelson Mandela
Bagsiden:
Hvidt næsehorn
Format:
11 x 7,5 cm
Udgivelsesland:
Sydafrika
Nominel værdi:
10 rand