Mønthuset Danmark har samlet i alt 16 flotte danske mønter fra årene under Besættelsen i et smukt krigsmøntsæt. Bestil i dag og få et komplet møntsæt af 16 danske mønter til kun 1.800 kr. inkl. forsendelsen.

I møntsættet indgår blandt andet den populære 1/2  krone fra 1940, som i folkemunde blev kaldt husmandskroner. De blev inddraget under Anden Verdenskrig pr. 31. december 1942, da Den kongelige Mønt manglede metal til fremstilling af 1-kroner. De blev så smeltet om og materialet blev anvendt til 1-krone blanketter.

Specifikationer

Den 4. maj tunede mange som vanligt ind på radio BBC, og klokken 20:36 overbragte journalist Johannes G. Sørensen meddelelsen, der gik over i verdenshistorien. ”I dette øjeblik meddeles det, at Montgomery har oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark har overgivet sig”. Det blev senere præciseret, at overgivelsen først trådte i kraft fra klokken 08:00 den 5. maj. Men da næsten hele Danmark lyttede med, strømmede danskerne ud på gader og stræder. De forhadte mørklægningsgardiner blev brændt af, lys blev sat i vinduerne og over hele kongeriget var der fest og glæde.