En af de mest ikoniske amerikanske præsidenter nogensinde; John F. Kennedy.

I 1963 den 22. november efter knap 3 år som præsident, blev John F. Kennedy skudt og dræbt i Dallas. De dramatiske dage i november 1963 kommer vi aldrig til at glemme. I rekordfart blev en meget speciel halvdollar i sølv udgivet til minde om den legendariske præsident. Portrættet af Kennedy er blevet ikonisk og er i dag et symbol for det moderne Amerika. Mange ser denne mønt for at være obligatorisk i enhver møntsamling.

Nu har du muligheden for at få denne eftertragtede mønt gratis og bevare mindet om præsident John F. Kennedy.

John F. Kennedy blev valgt til USA’s præsident i 1960. Den dengang kun 43-årige Kennedy var den yngste præsident, som nogensinde var blevet valgt til embedet. Det siges, at det blandt andet var på grund af sine talegaver, at han vandt over Richard Nixon. I sin berømte indsættelsestalesagde Kennedy: “Spørg ikke, hvad dit land kan gøre for dig, men spørg, hvad du kan gøre for dit land.”

Den 22. november 1963 var John F. Kennedy på forretningsrejse til Dallas, Texas. Præsidenten, som havde rejst i en åben bil sammen med guvernør John B. Connally og sin hustru Jacqueline, blev offer for et snigmord og døde på hospitalet uden at være kommet til bevidsthed. Vicepræsident Lyndon B. Johnson blev herefter indsat som præsident. Lee Harvey Oswald, som blev mistænkt for mordet, blev selv myrdet to dage senere. Den såkaldte Warren-rapport, som beretter om mordet på Kennedy, finder Oswald skyldig, men en række spørgsmål, som forblev ubesvarede i rapporten, debatteres endnu den dag i dag.

Specifikationer
Nominel værdi:
Halv dollar
Årstal:
1965-1970
Diameter:
30,6 mm.
Vægt:
11,5 gram.
Udgivelsesland:
USA.
Metal:
40% sølv