Mohawkstammen på en dollar i 99,9 % sølv

Tanaghrisson - The Half King

Native American Silver Dollar Collection

Vær den første til at bedømme!

0

Amerika har været en nation bestående af indianske stammer langt før den bestod af de lande, stater og byer, der udgør kontinentet i dag.

 

 • Type: Samling
 • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 795 kr

For at hædre de indfødte amerikanere i Amerika, har Jamul Sovereign Nation udstedt en mønt i 99,9 % sølv, der hylder en af de mest berømte indianske stammer - Mohawk.

Under koloniseringen hørte mohawkstammen under det, der af europæerne blev kaldt ”iroquois people” og senere ”Six Nations”. Six Nations var en sammenslutning af Onondaga-, Oneida-, Cayuga-, Seneca-, Tuscarora- og Mohawkstammen, og var den største sammenslutning af indfødte stammer, der blev tildelt et reservat. 

Mønten er stor, hele 39 mm. Den er præget i 99,9 % sølv og har et ikonisk motiv med den berømte leder Tanaghrisson eller The Half King som han også bliver kaldt. Tanaghrisson var en af de krigere, der stod i spidsen, da franskmændene begyndte deres indtrængen i den øvre del af Ohio Valley, der tilhørte Tanaghrissons folk. Modstanden var blodig, og efterdønningerne resulterede i den Fransk-indianske Krig, der varede fra 1754- 1763. Krigen var en af mange knyttet til Syvårskrigen. 

På møntens revers finder man et af Mohawk Valleys (i dag New York stat) mest almindelige dyr, en vaskebjørn. Vaskebjørnen er et af indianernes totemdyr. I den indianske kultur forestiller man sig, at hvert menneske er knyttet til en bestemt dyreart, som man er beslægtet med i ånden, og som samtidig yder en beskyttelse. Dyrets kraft er ikke alene dets egen, men stammer fra dyrets ”sjælskraftspulje” - dvs. fra summen af alt, hvad der er dette dyr. 

Mønten hædrer Mohawkstammen

 • Præget i 99,9 % sølv i proof kvalitet
 • Officiel erindringsmønt udgivet under Jamul Sovereign Nations
 • Stor mønt: 31,1 g & 39 mm
 • Begrænset oplag: kun 2.500 eksemplarer på verdensplan
 • En mønt med et formål - Overskuddet fra mønterne bliver af møntværket doneret til foreninger, der arbejder på at informere om og skabe opmærksom omkring indianernes historie
 • Du får en stor og flot samlingsmappe med i købet(Bemærk: samlingsmappen er på engelsk), hvor du kan opbevare din mønt og læse mere om Amerikas indfødte amerikanere
 • Du indleder, uden forpligtelser, en samling med i alt 10 sølvdollars og 1 sølvmedalje inspireret af indianerne

 

 

Pris:795 kr
Specifikationer
Nominel værdi:
1 Jamul dollar
Udgivelsesår:
2016
Kvalitet:
Proof
Metal:
99,9% sølv
Diameter:
39 mm
Vægt:
31,1 g
Oplag:
2500
Udgivelsesland:
USA (Jamul)

Native American Silver Dollars er en storslået samling af mønter i 99,9 % sølv, der hædrer de indfødte amerikanere. Når du bestiller sølvmønten med Mohawstammen, indleder du, uden forpligtelser, en samling med ”Native American Silver Dollars”, som består af 10 sølvmønter og en sølvmedalje, som hædrer nogle af Amerikas mest kendte indianerstammer. Mønterne har ikoniske motiver af 10 kendte stammer. Du samler helt uden forpligtelser, og du kan pause eller stoppe samlingen til enhver tid. Du har også 30 dages returret på hele forsendelsen. Du modtager en ny mønt cirka én gang om måneden, indtil samlingen er færdig. De resterende 10 forsendelser koster 1.095 kr. + 49 kr. i porto pr. forsendelse. Du får en stor samlingsmappe, hvor du kan opbevarer dine sølvmønter (Bemærk: samlingsmappen er på engelsk).

 

Du får også dette uden ekstra omkostninger:

 • Samlingsmappe, hvor du kan opbevare dine sølvmønter og læse mere om alle 10 stammer der er i samlingen (leveres med Mohawk-mønten)
 • Ægthedscertifikat som garanterer ægthed og kvalitet. Her kan du også læse mere om stammen på den pågældende mønt (sendes med hver mønt)
 • Album, hvor du kan opbevare ægthedscertifikaterne og ejerbevis (leveres i den tredje forsendelse)

Dette samleobjekt introducerer en samling. Det betyder at du får startforsendelsen til introduktionspris samt starter uforpligtende en samling af relaterede samleobjekter.

Samleobjekterne vil blive tilsendt i den rækkefølge de udgives eller bliver tilgængelige på markedet, i månedlige forsendelser til deres normal pris.

Antal forsendelser i en samling varierer efter hvilket samleområde man er interesseret i. (leveringsbetingelser for din bestilling bliver specificeret, ud for hver enkelt samling, i din indkøbskurv).

 

Med denne samling: "Native American Silver Dollar Collection"

1. Du sikrer dig Mohawk - sølvdollar for kun 795 kr.

2. Du modtager en faktura med 14 dages betalingsfrist sammen med produktet, så du kan studere den i fred og ro før du betaler. Produktet sendes via post og leveringstiden er normalt indenfor 14 dage.

3. Når du bestiller Mohawk sølvdollar, starter du samlingen " Native American Silver Dollar Collection", som består af 10 sølvmønter og en sølvmedalje, som hædrer nogle af Amerikas mest kendte indianerstammer. Det betyder, at du vil få en ny mønt tilsendt ca. en gang om måneden. Der er i alt 10 sølvmønter og en sølvmedalje i samlingen.

4. Prisen på de efterfølgende mønter er 1095 kr. + porto på 49 kr. pr. forsendelse. 

5. I samlingsperioden har du mere at se frem til. Du får et album til dine certifikater, en samlemappe og et ejerbevis, helt uden ekstra omkostninger.

6. Du har altid 30 dages fuld returret og samler kun så længe du ønsker det. Hvis du vil afslutte samlingen, udsætte levering eller ændre leveringsintervaller, skal du blot kontakte Mønthuset Danmark på telefon 77 30 20 10 eller e-mail kunde@mønthuset.dk. Alle køb er dækket af købeloven.

7. Mønthuset Danmark garanterer, uden tidsbegrænsning eller anden reservation, ægtheden af ​​alle vores samleobjekter. Ægthedscertifikater er inkluderet i forsendelserne uden ekstra omkostninger.

8. Mønthusets formål er at formidle historien i forbindelse med medaljer, mønter og andre samleobjekter og gøre samlinger til rådighed for så mange som muligt. Vi sælger til samlere, der er optaget af samler glæde og historie. Vi garanterer ikke, at medaljer, mønter eller andre samleobjekter øges i værdi eller beholder deres oprindelige værdi. Mulige tidligere værdiforøgelser garanterer ikke fremtidige værdiforøgelser.


Du får altid 30 dages fuld returret på dine forsendelser fra os og kan når som helst stoppe med at samle.