Forsvundne lande møntsæt

Mønter - som historiske vidner på at forsvundne lande har eksisteret

Vær den første til at bedømme!

0

Verdens historie var formet og påvirket af lande, nogle af disse lande eksisterede i lang tid, men pludselig faldt eller blev absorberet af andre lande.

  • Type: Enkelt
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 149 kr

Mønter fra forsvundne lande forbliver som historiske vidner på at disse lande har eksisteret en gang.

 

Dette historiske sæt indeholder mønter fra disse forsvundne lande:

  • USSR (1 kopek) - I 1924 blev kobbermønter introduceret i form af 1, 2, 3 og 5 kopeks. Fra dette år blev mønterne præget i USSR's (Sovjetunionens) navn med sloganet "Verdens arbejdere". I 1926 blev mindre aluminiumbronzemønter præget til at erstatte de store kobber 1-, 2-, 3- og 5-kopek-mønter, men blev først frigivet i 1928. De større mønter blev derefter smeltet om. Mønterne skildrer hammer og segl på en globus med solstråler i en krans af hvedestænger med et stjerne. Der var 15 bånd på Sovjetunionens statsemblem fordi der var 15 republikker, der indgik i Sovjetunionen. Denne mønt var den sidste af slagsen før USSR blev opløst og Rusland, som vi kender det i dag, kom til at være. I 1991 blev USSR opløst, det resulterede i et spring fra planøkonomi til markedsøkonomi som var en chokkur for landets befolkning.

 

  • Nederlandsk Østindien (1/2 cent) - Dagens Indonesien var under nederlandsk regering indtil 1942. På det tidspunkt var den store øhav nord for Australien kaldt for nederlandsk Østindien. Den islamiske indflydelse ses tydeligt i det arabiske påskrift på bagsiden af disse mønter. Denne 1/2 cent fra 1945 symboliserer de turbulente tider i Indonesiens historie.

 

  • Tjekkoslovakiet (20 haleru) - Mønt fra Den tjekkiske og slovakiske føderale republik. Denne mønt blev kun præget fra 1990 til 1993. Årsagen til at denne mønt er så grov i form er, at den er lavet af aluminium. Aluminium er et almindeligt metal til mønter under overgangsregeringer, fordi de ikke varer længe. De er lavet lidt bredere i diameter end normale mønter for at vare lidt længere.

 

  • GDR (1 pfenning) - Tyskland blev delt efter Anden Verdenskrig. Den tyske demokratiske republik blev dannet i Sovjetunionens område. GDR's valuta var den østtyske mark, som ikke skal forveksles med den tyske mark, FRG's valuta. Valutaen blev udstedt fra 1948 af Deutsche Notenbank og fra 1968 af statsbanken for DDR. Den østtyske mark er en intern valuta, dvs. det havde ingen værdi i udlandet.

 

  • Jugoslavien (10 para) -  Navnet betyder "Syd Slavia". Jugoslavien var et land der forenede de sydlige slaviske nationer, Slovenien, Kroatien, Bosnien, Serbien, Montenegro, Makedonien og meget kontroversielt Kosovo, der har et albansk flertal, mellem 1918 og 1992. Opløsning af Jugoslavien førte til de Jugoslaviske krige, en række intermitterende konflikter fra 1991 til 1999. Fra 1992 frem til 2003 var navnet Jugoslavien brugt til at definere Serbien og Montenegro. Paraen er en underenhed af tidligere valuta fra Jugoslavien - Dinara. Para-mønter går tilbage til da dette land blev kaldt kongeriget af serbere, kroater og slovenere. Adverset skildrer det gamle våbenskjold, der var i brug fra 1943 til 1993. Seks fakler er i midten med hvedekorn på siderne og datoen på da landet blev socialistisk (i Anden Verdenskrig efter den tyske besættelelse). Reverset af mønten viser dens værdi, som deler året. Mønten er lavet af messing og vejer 6 gram.

 

 

 

Pris:149 kr