Den 26. udgave af VM i herrehåndbold blev afholdt i 2019 af Danmark og Tyskland. Men der kan kun være en vinder til sådan en begivenhed, og i år var det Danmark! Det er tredje gang det danske håndboldlandshold har taget guldet med hjem, og det har vi valgt at fejre med denne fantastiske mønt.

Du sikrer dig:

  • En mindemønt i 99,9 % sølv
  • Et ikonisk motiv af en håndboldspiller i aktion foran seværdigheder fra værtslandenes hovedstæder
  • Mønten måler hele 38,61 mm i diameter og vejer 31,1 gram

Håndbold blev født i slutningen af 1890’erne på Ordrup Gymnasium og er siden blevet en af de mest populære sportsgrene i Danmark. I 1990’erne og starten af det nye årtusind dominerede kvindelandsholdet med 3 EM guldmedaljer, 1 VM guldmedalje og 3 OL guldmedaljer. Siden er det herrerne som har leveret de bedste resultater med 2 EM guldmedaljer og 1 OL guldmedalje siden 2008. Siden 2002 er det derudover blevet til 3 EM bronzemedaljer, 1 EM sølvmedalje, 1 VM bronzemedalje og 2 VM sølvmedaljer. Forhåbentligt bliver det i år, at de forsvarende OL-mestre fra Danmark kan tage deres første VM guldmedalje over hovedet.

Specifikationer
Nominel værdi:
1 Dollar
Udgivelsesår:
2019
Kvalitet:
Proof
Metal:
99,9 % sølv
Diameter:
38,61 mm
Vægt:
31,1 gram
Advers:
Håndboldspiller foran Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen fra Berlin, samt den lille havfrue og Sankt Nikolaj Kirke fra København.
Revers:
Våbenskjold og nominel værdi
Udgivelsesland:
Fiji