Halvrigsdagler(1854/1855)

Halvrigsdalere fra 1854 var sølvmønter, der havde en værdi svarende til halvdelen af en rigsdaler. Rigsdaleren var den vigtigste handelsvaluta i Danmark på det tidspunkt. 

Disse mønter var et symbol på den økonomiske stabilitet, og velstand i Danmark på det tidspunkt. De blev præget i sølv og var et tegn på den høje kvalitet og værdi af dansk valuta.

Halvrigsdalere fra 1854 er meget eftertragtede blandt møntsamlere og historieentusiaster, denne mønt repræsenterer ikke kun et stykke dansk mønthistorie, men også et glimt af den politiske og sociale udvikling på det tidspunkt.

Halvrigsdaleren blev erstattet af kronen som valuta i Danmark. Dette skete som en del af en monetær reform og oprettelsen af den skandinaviske møntunion i 1873. Møntunionen blev etableret for at lette handelen og økonomisk samarbejde mellem Danmark, Sverige og Norge. Den fælles møntenhed, kronen, blev baseret på guldstandarden og var et skridt mod en mere harmoniseret valuta i regionen.

Vi er glade for at kunne tilbyde dig denne halvrigsdaler fra 1854 som et unikt samlerobjekt. Mønten er i god stand og vil være en ægte juvel i din møntsamling eller en fantastisk gave til en historieinteresseret person.

De er et vindue til fortiden og giver et glimt af den økonomiske udvikling og valutasystemet i Danmark i midten af det 19. århundrede.

Du kan sikre dig: 

  • En flot halvrigsdaler fra 1854/1855
  • En mønt som repræsenterer en vigtig periode i dansk mønthistorie og giver et indblik i politiske og sociale forandringer på det tidspunkt.

  • Unik samlergenstand for møntsamlere og historieinteresserede 
  • Mønt i sølv.
  • Flot prægning med den daværende danske konge Frederik VII
  • Du betaler kun 1150 kr. + fragt
Specifikationer
Nominel værdi:
½ rigsdaler
Årstal:
1854/55
Kvalitet:
Cirkuleret
Metal:
Sølv
Diameter:
28 mm
Vægt:
7,224 g
Udgivelsesland:
Danmark