Du kan bestille denne guldbarre til kun 3.000 kr. inklusiv porto. Guldbarren modtager du sammen med et ægthedscertifikat der garanterer ægtheden og kvaliteten af guldet. Der er et ekstremt lavt opslag på kun 500 eksemplarer på verdensplan. Guldbarren er også den første i Danmarks Kulturskat med et horisontalt motiv.

Guldbarren med motivet af guldhornene leveres i speciallavet blister og skrin med ægthedscertifikat, Der er et ekstremt lavt opslag på kun 500 eksemplarer på verdensplan. Guldbarren er den første i Danmarks Kulturskat med et horisontalt motiv.

Køb denne guldbarre og få: 

  • 2,5 gram rent guld
  • En af de mest interessante nationalklenodier på en flot guldbarre
  • Guldbarren har en størrelse på 24x14 mm.
  • Individuelt nummeret
  • Første guldbarre i Danmarks Kulturskat med et horisontalt motiv
  • Meget smukt og detaljeret motiv af guldhornene afbildet på guldbarren
  • Guldbarren passer i din samlemappe, som du modtog i forbindelse med din første guldbarre. 
  • Mulighed for at opdele betalingen (rentefrit). Kontakt kundeservice 77 30 20 10. 
Specifikationer
Metal:
99,99 % guld
Diameter:
24 x 14 mm i størrelse
Vægt:
2,5 gram
Oplag:
500 stk
Udgivelsesland:
Danmark
Årstal:
2019

Danmarks guldskat - Guldhornene 

Ikke mange nationalklenodier har en så interessant en historie som de danske guldhorn. Fra at blive fundet på en mark, til at blive udstillet på Det kongelige Kunstkammer, til at blive stjålet, smeltet og forsvinde for altid.

Guldhornenes fundhistorie
Selvom Guldhornene i dag ofte beskrives som et par, blev de faktisk fundet hver for sig. Den 20. juli 1639 fandt Kirsten Svendsdatter det lange horn, mens det korte blev fundet næsten 100 år senere af Erik Lassen den 21. april 1734. Begge horn blev dog fundet på en mark ved Gallehus nær Møgeltønder i Slesvig. Begge horn blev straks efter at være fundet afleveret til kongen. Det store horn, hvis ydre kurve målte 75,8 cm og vejede 3,1 kg, skænkede Christian IV til sin søn, den udvalgte prins Christian, så han kunne bruge det til drikkehorn. Da det lille horn, der vejede 3,7 kg, blev overleveret til Christian VI, blev begge horn placeret i Det kongelige Kunstkammer til opbevaring.

Tyveriet i 1802 og 2007
Natten mellem den 4. og 5. maj 1802 blev guldhornene stjålet af den fattige guldsmed og urmager, Niels Heidenreich. De horn man i dag kan se på Nationalmuseet er kopier fremstillet ud fra tegninger og øjenvidneberetninger. Disse horn har dog også været stjålet. Den 17. september 2007 forsvandt de fra udstillingen ”Kongernes Jelling” i Jelling, som havde lånt hornene fra Nationalmuseet. Hornene og nogle andre genstande, der blev stjålet samtidig, blev fundet allerede dagen efter i god behold.