Gå ikke glip af chancen for at få din sjældne guldmønt med Christian IV

Kun 3 tilbage på lager!

Dansk Ostindisk Kompagni 400 år - Guldmønt med Christian IV

Dansk Ostindisk Kompagni 400 år - Guldmønt med Christian IV

Vær den første til at bedømme!

0

Som markering for 400-året for etableringen af Dansk Ostindisk Kompagni i 2016, udbyder vi en særlig jubilæumsmønt i 22 karat guld. 

  • Type: Enkelt
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 4 450 kr

Denne eksklusive guldmønt er skabt til minde om en helt særlig tid i Danmarkshistorien. Med etableringen af Dansk Ostindisk Kompagni, påbegyndte Danmark den transnationale handel, der kom til at præge dansk handel og import over de næste par hundrede år. Dansk Ostindisk Kompagni var et handelskompagni, der fungerede som centrum for Danmarks handel og import fra Ostindien mellem 1616 og 1650. Kompagniet importerede bl.a. eksotiske krydderier, te, peber, bomuld og silke, og det mindes vi nu med denne smukke guldmønt.


 

Med denne unikke udgivelse får du:

  • Guldmønt i 22 karat/ 91,6 % guld 
  • Adverset er prydet med et portræt af kong Christian IV og hans monogram, Dansk Ostindisk Kompagnis logo og teksten: Danish East India Company 1616-1650
  • Reverset er udsmykket med et portræt af dronning Elisabeth II og året 2016
  • En mønt med et smukt, historiske design
  • Med mønten følger et speciallavet skrin og leveres yderligere med et certifikat, der indeholder historien om hvordan Dansk Ostindisk Kompagni blev etableret for 400 år siden


 

Du kan få Dansk Ostindisk Kompagnis 400-års jubilæumsmønt for 4450 kr. 


Ostindiske Kompagnier
I starten af 1600-tallet begyndte Nordeuropas maritime nationer at interessere sig for handel med Asien eller Ostindien. Den nye interesse var særligt motiveret og muliggjort af de nylige oplevelsesrejsende, der havde synliggjort den mulige handel og søfart til fremmede og hidtil ukendte destinationer.
Engands Ostindiske Kompagni var særligt domminerende for perioden. I 1600 fik kompagniet et royalt privilegium af dronning Elizabeth I, der gav dem monopol på handelen med Ostindien, og kompagniet dominerede i en tid efter 50 % af verdenshandlen. 
En af de vigtigste havne, var havnen på St. Helena, en af Englands ældste kolonier. Havnen blev et strategisk punkt for skibe, der sejlede til Europa fra Asien og Sydafrika. Ostindiske Kompagnier, herunder også det danske, brugte øens havn i flere århundreder som base for deres rejser.

Dansk Ostindisk Kompagni
I 1615 blev Christian IV foreslået at starte et lignende dansk handelskompagni. Et sådant kompagni skulle sikre Danmark-Norges interesser og handel i Indien. Christian IV ønskede, at Danmark-Norge, efter engelsk og hollandsk eksempel, skulle etablere sig som kolonimagt. Kongen kæmpede aktivt for etableringen af kompagniet og ville sikre sig, at han nåede det før svenskerne, så Danmark fik kontrollen over det baltiske hav. Den 17. marts 1616 blev det Dansk Ostindiske Kompagni officielt etableret. I 1618 sendte kongen den første flådeekspedition under ledelse af Ove Gjedde afsted mod Østindien. Flåden lagde til kaj ved Coromandelkysten, i det sydøstlige Indien, og købte kolonien Tranquebar. Her opførte Danmark fortet Dansborg, som markering af deres tilstedeværelse og som beskyttelse mod fremmed militær. Det dansk Ostindiske Kompagni var desværre ikke en god forretning for den danske konge, der siges at have tabt 300.000 rigsdaler frem til dets nedlæggelse i 1650. I 1732 genopstod idéen igen, denne gang som Asiatisk Kompagni.
 
Mønter fra Ostindisk Kompagni
Ostindisk Kompagni var det første handelskompagni der bragte østens mystik til Danmark. Fra krydret te, silke, guld, mønter, eksotiske krydderier til sågar mønter blev sejlet med skibe over Atlanten til Danmark. Det Ostindiske Kompagni og de handelsstationer det nåede at etablerer, markerer samtidig påbegyndelsen af dansk kolonitid. Kompagniet indtager en særlig placering i historien, hvilket vi erindrer og mindes med disse smukke mønter med historiske designs. 

Dansk Ostindisk Kompagni 400-års jubilæumsmønter er udgivet af Sankt Helena, grundet øens historiske vigtighed. 

Køb dit eksemplar af guldmønten i dag.
Mønthuset Danmark er stolte af at kunne tilbyde disse mønter fra Ostindisk Kompagni til vores kunder. Mønten har et meget lavt oplag – kun 300 stk. i verden – så vi anbefaler, du laver din bestilling i dag.
 

Pris:4 450 kr
Specifikationer
Årstal:
2016
Kvalitet:
Proof
Metal:
22 karat / 91,6 % guld
Diameter:
18 mm
Vægt:
3,455 g
Advers:
Kong Christian IV, hans monogram, Dansk Ostindisk Kompagnis logo og teksten: Danish East India Company 1616-1650
Revers:
Dronning Elisabeth II og året 2016
Udgivelsesland:
St. Helena
Oplag:
300