Guldmønt med ægte diamant

Verdens mindste guldmønter - diamant mønten

Vær den første til at bedømme!

0

"The hardness of a diamond is part of its usefulness, but its true value is in the light that shines through it" citat af B.K.S. Lyengar

  • Type: Enkelt
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 995 kr

Mønthuset Danmark har fået en ny tilføjelse til Verdens mindste guldmønter - en guldmønt med en ægte diamant. Guld og diamanter har altid været en god kombination, som er også tilfældet med denne smukke mønt.

Diamanter har været højt værdsat lige siden, de blev opdaget. I dag er der mange andre faktorer end smykkerne, der gør dem eftertragtede. Glansen og deres skønhed har gjort diamanter til de mest anvendte ædelsten i smykker. Diamant er desuden det hårdeste materiale, man kender til i verden. Det gør dem anvendelige i f.eks. skæreskiver, polering eller gravering af navne og datoer i vielsesringe, der ridses ind med en diamantspids.

Verdens største diamant blev fundet tilbage i 1905 ved Pretoria i Sydafrika. Krystallen var på hele 3.106 karat. Tre år senere fik firmaet Asscher i Holland til opgave at kløve diamanten. Den blev slebet til i alt 105 diamanter. Den ene af diamanterne blev slebet til en dråbe på 530,20 karat, og den sidder i scepteret, som er en vigtige del af de engelske kronjuveler. Diamanten er den største i verden og er kendt som Afrikas Stjerne.

 

Du sikrer dig med denne usædvanlige mønt:

  • 0,5 g guldmønt med ægte diamant
  • Detaljeret mønt i proof kvalitet
  • Max. oplag på 5.000
Pris:995 kr
Specifikationer
Nominel værdi:
250 francs
Udgivelsesår:
2018
Metal:
99,9% guld
Diameter:
11 mm
Vægt:
0,5 g
Oplag:
5000
Udgivelsesland:
Senegal