Astrid Lindgrens Emil med kasket - 5$

Astrid Lindgrens populære Emil er nu på en guldmønt

Vær den første til at bedømme!

0

Nu har du muligheden for at sikre dig en denne fantastiske Emil mønt i 90 % guld. Emil er et af Astrid Lindgrens populære karakter.

  • Type: Enkelt
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 3 500 kr

Emil mønt udstedes med tilladelse fra rettighedshaverne Saltkråkan og Bildmakarna Berg.

Historien om Emil kom frem i 1962, da Astrid Lindgren forsøgte at trøste sin datter Karins ældste søn, Karl-Johan, ved at sige, "men vil du høre, hvad Emil fra Lønneberg gjorde?". Drengen blev tavs og ønskede at høre mere. Før Astrid Lindgren begyndte at skrive historien aftalte hun med en kunstner, Björn Berg, at han ville tegne billeder til bogen, der udkom året efter. Emil blev inspireret af Björn Bergs egen søn Torbjørn og Astrid trak inspiration fra sin egen opvækst og hendes fars barndom.

Selvom Emil fra Lönneberg aldrig bliver ældre end 5-6 år, er det over halvtreds år siden den første bog blev udgivet. Bøgerne om Emil er oversat til 52 sprog og er blevet solgt i mere end 30 millioner eksemplarer. De er ofte udgivet med de fantastiske originale illustrationer. Bøgerne om Emil kommer hele tiden i nye udgaver i de nordiske lande, men også i Tyskland, Holland, Polen og andre europæiske lande. Et typisk svensk landsbymiljø, hvor Emil vokser op, har meget til fælles med levevilkår i landsbyer over hele kloden, og de seneste oversættelser af Emil er på hebraisk, kinesisk, vietnamesisk, tyrkisk og japansk.

 

Med denne smukke udgave af Astrid Lindgrens Emil får du:

  • En guldmønt med Emil
  • Et af Astrid Lindgrens populære karakter på en mønt

 

 

Pris:3 500 kr
Specifikationer
Nominel værdi:
5 Nuie dollars
Udgivelsesår:
2016
Kvalitet:
Proof
Metal:
90 % guld
Diameter:
21 mm
Vægt:
3,45 g
Oplag:
1000
Udgivelsesland:
Nuie Island