Kong Christian X - 150 år. Tilbuddet gælder så længe lager haves.

Denne smukke erindringsmønt er udgivet i anledningen af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark. På forsiden af sølvmønten ses Kong Christian X, som krydser den gamle grænse på sin hvide hest på den 10. juli 1920. Erindringsmønten er præget i 99,9% sølv og belagt med hele 10 røde swarovski krystaller. 

Du kan i dag bestille vores smukke sølvmønt belagt med swarovski krystaller til kun 1.595 kr. (portofrit). Mønten findes i et yderst begrænset oplag på kun 499 stk.

Du kan sikre dig: 

  • Stor sølvmønt på hele 65 mm. i diameter og på hele 31,10 gram.
  • Belagt med 10 røde swarovski krystaller.
  • Leveres i skrin som er specielt designet til denne mønt og begivenhed.
  • Nummereret ægthedscertifikat medfølger.
  • Yderst begrænset oplag på kun 499 stk. i hele verden. 
  • Kun 1.595 kr. inkl. porto.KONGEN PÅ DEN HVIDE HEST

For 100 år siden stadfædstede Christian 10. Indlemmelsesloven i Grundloven, som indlemmede Sønderjylland i Danmark. Selve Genforeningen var et resultat af den folkeafstemning, hvor et flertal af befolkningen i Nordslesvig stemte sig hjem til Danmark efter at have været under tysk styre i 56 år. Overdragelsen af Sønderjylland fandt sted på Valdemarsdag den 15. juni 1920, og tre uger senere tog Christian 10. og den kongelige familie på rundrejse i området.

Et særligt øjeblik fandt sted for præcis 100 år siden den 10. juli 2020, da Christian 10. på en hvid hest klokken 9.25 red over den tidligere grænse ved Frederikshøj efterfulgt af blandt andre Kronprins Frederik (9.) og Prins Knud til hest og Dronning Alexandrine i karet.  

Om oplevelsen ved at ride under æresporten på grænsen skrev Kongen senere i sin dagbog: ”Straalende Ansigter med taarefyldte Øjne rettedes imod mig, mens Raabet ”vor Kung” lød uafbrudt. Saa overvældende var denne Modtagelse, at jeg følte mig dybt grebet, og da en lille Pige senere raktes op imod mig med en Buket Blomster, saa lagde jeg i det Kys, jeg trykkede paa hendes Pande, al den Glæde og Taknemmelighed, jeg selv følte, og da det lille Væsen lagde sine Arme om min Hals, havde jeg Følelsen af, at jeg havde taget Sønderjylland i mine Arme – nu, da den lille Pige tillidsfuldt sad foran mig paa Hesten.”

Kilde: Kongehuset. 

http://kongehuset.dk/foto-video/100-aaret-for-genforeningen?fbclid=IwAR2IUH1t2M6uTKExIADQuV2UTY49qMsH-n80kkt9VVTuFa_ynlAMRKdFTqQ

Specifikationer
Nominel værdi:
2 dollars
Udgivelsesår:
2020
Kvalitet:
Brillant ucirkuleret
Metal:
99,9% sølv belagt med swarovski krystaller
Diameter:
65 mm.
Vægt:
31,10 gram – 1 oz
Oplag:
499 stk
Advers:
Maleri af Alfred V. Jensen med motivet af kong Christian X, som krydser den gamle grænse på sin hvide hest efter Genforeningen
Revers:
Portræt af Elizabeth II
Udgivelsesland:
Niue