Christian IX blev især kendt for sin evne til at få sine børn placeret i de store europæiske kongehuse. Fire af hans seks børn blev enten selv regenter eller gift med en, og derfor fik kongen hurtigt tilnavnet, "Europas svigerfar".

 

Du kan nu sikre dig:

• Komplet samling med hele Christian IX's familie

• Fem historiske mønter som alle er over 100 år gamle

• Få tilbage, tilbud gælder så længe lager haves

• Historiske mønter bl.a. med motiv af den finske løve og den russiske dobbelthovede ørn

• Fire originale sølvmønter, 1 bronzemønt

Dette sæt indeholder fem, over et hundrede år gamle, mønter fra de største kongehuse i Europa.

Christian IX
1 kr 1875-98
Sølv

Den første mønt i dette sæt kommer selvfølgelig fra Christian IX selv, og vi har sikret, os at det var en af de mest spændende. Danmarks første 1 kr, en af de første fire typer danske kronemønter. Denne sølvmønt blev præget for første gang i 1875.

Edward VII
½ penny 1902-10
Bronze

Den 10. marts 1863 blev prins Edward gift med den danske prinsesse Alexandra, datter af den kommende Christian IX, på Windsor Slot. Desværre døde Edward allerede i 1910, hvilket efterlod Alexandra tilbage som enkedronning af England.

Alexander III
50 penniä 1872-1917
Sølv

Zar Alexander friede til prinsesse Dagmar og de blev i 1866 i det russiske vinterpalads. Parret fik seks børn og skabte en sand kernefamilie, på trods af nogle tidlige problemer de havde i ægteskabet. Den dansk-russiske forbindelse kan den dag i dag stadig ses ved den russiske ortodokse Skt. Aleksander Nevskij kirke i København, som blev bygget, så Alexander og Dagmar kunne gå i kirke, når de besøgte København.

Georg I
1 drachme 1910-11
Sølv

Kong Georg I ønskede at møde grækerne i øjenhøjde, og lærte derfor hurtigt græsk. Han var kendt for at bevæge sig uformelt rundt i Athens gader for bedre at lære befolkningen at kende, og blev hurtigt en populær konge. Georg I er desuden en af de få regenter i verden, der blev konge før sin far.

Frederik VIII
10 øre 1907-1912
Sølv

Da Frederik blev konge i 1906, fik Danmark en mere liberal konge end Christian IX. Han indførte parlamentarisme i Danmark men nåede desværre ikke mere, da han døde seks år efter, han blev kronet. Dermed er han den konge, som har siddet i kortest tid på den danske trone.