En symbolsk guldbarre fremstillet i 99,9 % guld

Dybbøl Mølle er en ikonisk vindmølle beliggende nær Sønderborg i det sydlige Danmark. Den er kendt for sin historiske betydning og rolle under Slaget ved Dybbøl i 1864. 

Under krigen blev Dybbøl Mølle omdannet til en befæstet position for de danske styrker. Beliggende på en bakketop fungerede møllen, som et strategisk observationspunkt og forsvarsanlæg. Dog var de danske forsvarsværker ikke i stand til at modstå det tyske angreb, og møllen blev erobret af de preussiske og østrigske styrker. 

Slaget ved Dybbøl var afgørende for Danmarks skæbne, da nederlaget førte til tabet af Sønderjylland, og senere til en ændring af Danmarks grænser. Møllen blev et symbol på dansk modstandskraft og national stolthed, og minder os om de ofre, der blev bragt under konflikten. Dybbøl Mølle er en påmindelse om Danmarks fortid, og nationalsymbolet for dansk tapperhed, og et af Danmarks vigtigste nationale symboler. 

En guldbarre med Dybbøl Mølle som symbol, er derfor betydningsfuldt og smuk, fordi den repræsenterer Danmarks modstandskraft og nationale stolthed!

Du kan sikre dig:

  • Guldbarren er fremstillet af 99,9 % guld og viser Dybbøl Mølle
  • Guldbarren symboliserer Dybbøl Mølles betydning for landet og dets kamp for uafhængighed, og et symbol på dansk modstandskraft og national stolthed
  • Den er kendt for sin historiske betydning og rolle under Slaget ved Dybbøl i 1864
  • Passer ind i samlemappen "Der er et yndigt land"
Specifikationer
Udgivelsesår:
2023
Kvalitet:
Proof
Metal:
99,9 % guld
Størrelse:
14x24 mm
Vægt:
2,5 gram
Oplag:
350 stk
Udgivelsesland:
Niue