Efterspurgt sølvmønt med USA's første præsident

Mange amerikanske erindringsmønter er vanskelige at fremskaffe, men via vores gode kontakter giver Mønthuset Danmark dig nu mulighed for at opbygge en samling af verdens mest efterspurgte sølvmønter.

George Washington (1732-1799) har været med til at opbygge USA og gøre denne nation til det, den er i dag. Derfor kaldes han tit ”Father of his country”. Allerede som 22-årig i 1754 udmærkede han sig i krigen mod Frankrig. Efterfølgende blev George Washington chef for militsen i Virginia under oprøret mod England, for senere at blive udnævnt til øverstbefalende af kongressen i Philadelphia. I 1792 blev han valgt som USA’s første præsident og havde med sin stærke personlighed en samlende effekt på Amerikas forenede staters svære begyndelse.

Denne berømte mønt i 90 % sølv er udgivet til minde om 250-året for George Washingtons fødsel med pålydende værdi på en halv dollar. Forsiden af denne smukke sølvdollar, udgivet i 1982, viser George Washington i positur til hest med inskriptionerne ”George Washington”, ”Liberty” og ”250th Anniversary of Birth 1982”, mens bagsiden af sølvmønten viser hans hjem ved Mount Vernon, og inskriptionerne ”United States of America”, ”In God We Trust” og ”Half Dollar”.

Specifikationer

Din nye sølvdollar er lavet af 90 % sølv og er blevet udgivet i 1982. Det er en Half Dollar, som udover centen, er den eneste amerikanske mønt, som bliver trykt hvert år siden 1794. Mønten har en diameter på 30,6 mm. og vejer 12,5 gram.

Din nye Half-Dollar indgår i samlingen ”Amerikanske Sølvdollars”. Amerikanske sølvdollars er et af verdens mest populære samlerobjekter. Med din mønt får du et certifikat, som garanterer ægtheden, og som rummer spændende historisk information omkring mønten og George Washington. Som samler af ”Amerikanske Sølvdollars” får du automatisk en ny mønt ca. en gang om måneden, hver gang sammen med et nyt certifikat.

Når du køber denne første mønt i samlingen, får du:
 

  • Den første af de 13 dollars i samlingen ”Amerikansk mønthistorie” 
  • Unik halvdollar mønt i 90% sølv med George Washingtons portræt
  • Udsmykket med præsidentens segl
  • Udgivet i 1982. 
  • Ægthedscertifikat som garanterer ægtheden og kvaliteten af mønten
Specifikationer
Nominel værdi:
Halvdollar
Metal:
90% sølv
Diameter:
30,6 mm. |
Vægt:
12,5 gram
Udgivelsesland:
U.S.A