I 1897 fik et århusiansk byrådsmedlem en idé. Han foreslog at bygge en sommerbolig i Jylland, som skulle gives i bryllupsgave til H.M. Dronning Margrethe II’s bedsteforældre, Christian X og Dronning Alexandrine. Penge blev samlet ind og 5 år senere stod Marselisborg Slot klar. For første gang siden Christian IV’s tid var der nu et kongeligt slot i Jylland.
Selvom den oprindelige idé var, at slottet skulle gives i arv fra konge til konge, valgte Frederik IX at give Marselisborg til den daværende Prinsesse Margrethe og Prins Henrik, da de blev gift. Mens mange danske slotte er ejet af staten, er Marselisborg således dronningens private ejendom.
Hele kongefamilien har et specielt forhold til Marselisborg og Århus. Det er her familien holder jul hvert år. Det er her Kronprinsen gik på universitetet og hans bror, Prins Joachim blev døbt i Århus Domkirke. Både Dronningen og hendes mand, Prins Henrik, har flere gange haft deres kunst udstillet på Aros Kunstmuseum. Den store have, der hører til Marselisborg Slot, er normalt åben for besøgende, hvor
man kan nyde de mange rosenbuske og se flere af Prins Henriks skulpturer. Når Dronningen residerer på slottet, lukkes haven for offentligheden. Den bliver dog
stadig flittigt brugt, da Margrethe ynder at plukke blomster i haven og lave sine egne blomsterarrangementer, når der kommer gæster på slottet.

Du kan sikre dig: 

 • En smuk og eksklusiv guldbelagt erindringsmedalje i et begrænset oplag. 
 • Størrelse: 38,6 mm i diameter og vejer 26 gram.
 • En erindringsmedalje med smukt motiv af Marselisborg slot.
 • kun 15.000 stk. på verdensplan   
 • Brilliant ucirkuleret prægningskvalitet.
 • Erindringsmedaljen koster kun 149 kr. – inklusiv porto
 • En spændende informationsmappe helt gratis, som i tekst og billeder fortæller om Dronningens liv.
 • Du indleder en åben og løbende samling ”Margrethe 50-års regentjubilærum”, som består af i alt 7 guldbelagte medaljer - alle belagt med  99,9% guld (læs mere under leveringsbetingelser herover)
 • Du har 14 dages returret og samler kun så længe du selv vil

Denne samling består af i alt 7 erindringsmedaljer som er guldbelagt af 24 karat.

Medaljerne vil blive sendt til dig ca. en gang om måneden. Første medalje i samlingen "Margrethe II 50 års regentjubilæum" modtager du til 149 kr. inkl. porto som er en særlig introduktionspris. Prisen for de efterfølgende  erindringsmedaljer i samlingen er 295 kr. + 49 kr. i porto pr. forsendelse. 

forsendelse: Medalje: Pris:
1 Marselisborg slot 149 kr. inkl. porto
2 Christiansborg 295 kr. + porto
3 Gråsten 295 kr. + porto
4 Fredensborg 295 kr. + porto
5 Amalienborg 295 kr. + porto
6 Cayx 295 kr. + porto
7 NNA forgyldt med fairmined guld uden blister 295 kr. + porto

Dine fordele som kunde hos Mønthuset Danmark:

 • Du samler kun så længe du selv ønsker det. Du kan når som helst stoppe eller pause din samling ved at kontakte vores kundeservice på telefon: 77 30 20 10 eller skrive en mail til kunde@monthuset.dk
 • Med hver forsendelse får du et ægthedscertifikat med
 • Du har 14 dages fuld returret og ingen binding
Specifikationer
Udgivelsesår:
2022
Kvalitet:
Brilliant ucirkuleret
Metal:
Forgyldt kobbernikkel med 24 karat fairmined guld
Diameter:
38,6 mm
Vægt:
26 gram
Oplag:
15.000