5 kopek - russisk mønt

Den største cirkulationsmønt i verden!

Katherina den Store blister med 5 kopek og et historisk frimærke

Vær den første til at bedømme!

0

Denne 5 kopek udstedt under Katharina den Stores regering, er meget imponerende på grund af dens størrelse (42 mm og 50 g).

  • Type: Enkelt
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 749 kr

Selv i dag er det den største cirkulationsmønt i verden. Betegnelse "kopek" kommer fra ordet "копье", hvilket betyder spyd, på grund af den ridder med et spyd der er på mønten, formentlig en skildring af Saint George.

Katharina II udvidede Ruslands indflydelsessfære som ingen andre russiske regenter før hende. Hun erobrede adgangen til Sortehavet og det store kystområde i de to russisk-tyrkiske krige (1786-1774 og 1787-1792). Resultatet af Polens deling i tre var, at Rusland fik en gevinst på en million kvadratkilometer og en stigning i befolkning på 6 millioner.

Erobringen af Konstantinopel og genoprettelse af det byzantinske imperium under russisk regering mislykkedes, da Østrig valgte tilbagetrækning fra krigen, da Sverige trådte ind i krigen på Det ottomanske Riges side.

Efter annektering af Krim i 1783 og opløsning af Krimsk Khanate, fik store områder, af det vi i dag kender som det sydlige Ukraine, muligheden for udvikling og kolonisering.

Denne fantastisk smukke og historiefyldte blister indeholder også et frimærke (14 kopek) som skildrer et portræt af Katharina den Store.  Det blev udstedt i 1913 som et mindefrimærke. Frimærket hylder 300 året for Romanov-dynastiet, under Nicholas II's regering, den sidste regent af Romanov-Holstein-Gotorp-dynastiet.

 

Dette sæt indeholder:

  • Den største cikulations mønt i verden
  • Et historisk frimærke og 5 kopeks mønt
  • 2 historiske samleobjekter i et
  • Et sæt fra Romanov dynastiets tid

 

Pris:749 kr
Specifikationer
Nominel værdi:
5 kopeks
Udgivelsesår:
1763-1796
Metal:
kobber
Diameter:
42 mm
Vægt:
53,4 g
Advers:
Monogram med krone, årstal
Revers:
Russisk dobbelthovedet ørn, fem kopeks, prægemærke