Danmark under besættelsen

Jødernes flugt til Sverige: Forgyldt med 24 karat guld

Vær den første til at bedømme!

0

Danmark fejrede 70-året for Danmarks befrielse den 5. maj 2015. I denne forbindelse, tilbyder Mønthuset Danmark denne fascinerende samling.

  • Type: Samling
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 199 kr

Efter nogle stille år i Danmark på trods af besættelsen af Nazi-Tyskland indledte tyskerne en jagt på danske jøder den 1. oktober 1943. Som svar hjalp danskerne jøderne med at flygte til Sverige, så kun 500 danske jøder blev sendt til koncentrationslejre. I alt nåede 7056 jøder og 686 ikke-jødiske ægtefæller til Sverige inden tyskerne fik fat i dem. For at mindes denne begivenhed har du nu muligheden for at købe den forgyldte mindemedalje "Jødernes flugt til Sverige" for kun 199 kr.

Vi har kun et begrænset antal medaljer til salg og derfor anbefaler vi at du skynder dig at bestille, så du er sikret et eksemplar af den forgyldte medalje "Jødernes flugt til Sverige" og samlingen ”Danmark under besættelsen forgyldt”.

  • Til minde om jødernes flugt til Sverige
  • Messing forgyldt med 24 karat guld
  • Fin samlerkvalitet, Proof-like
  • 40 mm og 28 gram
  • Kun 199 kr inkl. porto
  • Indleder samlingen ”Danmark under besættelsen forgyldt” på i alt 12 medaljer
Pris:199 kr
Specifikationer
Kvalitet:
Proof-like
Metal:
Messing forgyldt med 24 karat guld
Diameter:
40 mm
Vægt:
28 g

En helt ny medaljesamling
Samtidig med din bestilling af Jødernes flugt til Sverige, starter du samlingen på de forgyldte medaljer i Danmark under besættelsen forgyldt. Samlingen består af 12 medaljer med motiver af de vigtigste begivenheder under besættelsen set med danske øjne. De resterende 11 medaljer koster 299 kr + 49 kr i porto pr. forsendelse.

Den danske redningsaktion ligner et mirakel, når man betænker, at tyskerne dræbte mere end 6 millioner jøder i det besatte Europa, og at det i intet andet land lykkedes at redde en så stor del af den jødiske befolkningsgruppe. Der er ingen tvivl om, at uden en meget stor sympati med deres jødiske landsmænd fra brede kredse i den danske befolkning og uden talrige eksempler på mod, dristighed og vilje til, med livet som indsats, at skjule jøderne, føre dem til havnene og sejle dem over Øresund, havde redningsaktionen ikke været mulig. Det må dog retfærdigvis også siges, at hvis tyskernes holdning til aktionen havde været mere entydig, var det ikke gået sådan. Den 29. august 1943 havdet tyskerne indført krigsretstilstand, det danske forsvar blev interneret, regeringen gik af, og den tyske Værnemagt overtog ansvaret for lov og orden. Den tyske rigsbefuldmægtigede, dr. Werner Best, havde længe søgt at forhindre en aktion mod de danske jøder, bestemt ikke af humanitære grunde, men fordi han ønskede ro i Danmark, hvilket også ville sikre hans egen position. Da det efter den 29. august blev klart, at selve Hitler forlangte, at de danske jøder blev udryddet, valgte Best at fortælle om den kommende, velplanlagte aktion til den tyske marineattache G.F. Duckwitz, der lod informationerne sive videre til jødiske kredse. Så da 1.800 tyske politisoldater med hjælp fra danske håndlangere natten mellem den 1. og 2. oktober opsøgte alle kendte jødiske adresser i København, fandt de kun ganske få hjemme. Resten var gået i skjul eller var alleree flygtet.

Flugten over Øresund startede natten mellem den 28. og 29. september og kulminerede i dagene 8. og 9. oktober, hvor 2.500 jøder blev sejlet over Øreund indenfor 48 timer. Det er indlysende, at tyskerne kunne have forhindret dette, men både det tyske politi, militæret og den danske kystvagt var efter den 2. oktober næsten passive. Kun i Helsingør, hvor kriminaloberassistent Hans Juhl, bedre kendt som "Gestapo Juhl", havde kommandoen, lykkedes ddet at fange mange jøder. Alene natten mellem 6. og 7. oktober arresterede tyskerne 107 jøder i Gilleleje, hvoraf de 85 havde gemt sig på kirkens loft. Havde tyskerne haft mange flere af Juhls type, så var flugten over Øresund endt som en stor tragedie, for så havde nok så meget heltemod og offervillighed ikke hjulpet.

Dette samleobjekt introducerer en samling. Det betyder at du får startforsendelsen til introduktionspris samt starter uforpligtende en samling af relaterede samleobjekter.

Samleobjekterne vil blive tilsendt i den rækkefølge de udgives eller bliver tilgængelige på markedet, i månedlige forsendelser til deres normal pris.

Antal forsendelser i en samling varierer efter hvilket samleområde man er interesseret i. (leveringsbetingelser for din bestilling bliver specificeret, ud for hver enkelt samling, i din indkøbskurv).

 

Med denne samling: "Danmark under besættelsen forgyldt"

1. Du sikrer dig Jødernes flugt til Sverige forgyldt medalje for kun 199 kr.


2. Du modtager en faktura med 14 dages betalingsfrist sammen med produktet, så du kan studere den i fred og ro før du betaler. Produktet sendes via post og leveringstiden er normalt indenfor 14 dage.


3. Når du bestiller Jødernes flugt til Sverige medaljen, starter du samlingen " Danmark under besættelsen forgyldt", som giver dig mulighed for at samle medaljer med de vigtigste begivenhe der under besættelsen set med danske øjne. Det betyder, at du vil få en ny medalje tilsendt ca. en gang om måneden. Der er i alt 12 medaljer i samlingen.


4. Prisen på de efterfølgende medaljer er 299 kr. + porto på 49 kr. pr. forsendelse.


5. I samlingsperioden har du mere at se frem til. Du får et album til dine certifikater, en samlemappe og et ejerbevis, helt uden ekstra omkostninger.


6. Du har altid 30 dages fuld returret og samler kun så længe du ønsker det. Hvis du vil afslutte samlingen, udsætte levering eller ændre leveringsintervaller, skal du blot kontakte Mønthuset Danmark på telefon 77 30 20 10 eller e-mail kunde@mønthuset.dk. Alle køb er dækket af købeloven.


7. Mønthuset Danmark garanterer, uden tidsbegrænsning eller anden reservation, ægtheden af ​​alle vores samleobjekter. Ægthedscertifikater er inkluderet i forsendelserne uden ekstra omkostninger.


8. Mønthusets formål er at formidle historien i forbindelse med medaljer, mønter og andre samleobjekter og gøre samlinger til rådighed for så mange som muligt. Vi sælger til samlere, der er optaget af samler glæde og historie. Vi garanterer ikke, at medaljer, mønter eller andre samleobjekter øges i værdi eller beholder deres oprindelige værdi. Mulige tidligere værdiforøgelser garanterer ikke fremtidige værdiforøgelser.


Du får altid 30 dages fuld returret på dine forsendelser fra os og kan når som helst stoppe med at samle.