Officiel mønt til minde om den uforglemmelige Diana

Prinsesse Diana æres med erindringsmønt i Humanium og belagt med 24 karat Fairmined guld

Der er vel ikke mange, der ikke husker Diana, Prinsessen af Wales, hvis mål i livet var at hjælpe de mennesker, der havde mest behov for det. Kombinationen af hendes smukke udseende, venlighed og charme samt hendes passion for samfundets mest udsatte gjorde hende til en af de mest elskede personligheder i verden.

Hvornår døde Prinsesse Diana?
Diana, Prinsesse af Wales’ tragiske død 31. august 1997 fremkaldte den største globale landesorg for et individ siden Præsident John F. Kennedys død. Mens hun levede, var Diana et forbillede for hendes beundrere, der respekterede hendes sans for stil, karisma og humor, og som forundredes over hendes højt profilerede engagement i velgørenhedsarbejde. Prinsessen forstod at nå og røre de, der lider og hun gjorde brug af hendes indflydelsesrige status til positivt at hjælpe en imponerende række velgørenhedsprojekter inklusive hendes kamp mod landminer – en sag som The International Campaign to Ban Landmines (ICBL – Den internationale kampagne mod landminer) blev tildelt Nobels Fredspris for i 1997 – samt hendes bestræbelser på at ændre den offentlige mening om AIDS-smittede.

For at hædre det enorme arbejde, Prinsesse Diana gjorde før sin pludselige og meget tragiske død, er denne flotte erindringsmønt i Humanium og belagt i Fairmined guld med portræt af Prinsesse Diana udgivet i anledningen af hendes 60-års fødselsdag. Den eftertragtede erindringsmønt udgives kun i begrænset oplag.

Bestil din officielle Diana 60-års erindringsmønt som hyldest til en af verdens mest indflydelsesrige kvinder.

Du kan sikre dig: 

  • En officiel mønt til minde om den uforglemmelige Diana, prinsesse af Wales 60-års fødselsdag
  • En fejring af en ikonisk kvinde og rollemodel for mange mennesker over hele verden
  • Belagt med 24 karat Fairmined guld - Fairmined Gold er, guld som vi i Mønthuset Danmark og vores kunder kan være utrolig stolte af. Fairmined certifikatet er nemlig din forsikring for, at du støtter bemyndigede og ansvarlige minesamfund
  • Erindringsmønt i Humanium - Der går 3 mindre skydevåben til at skabe Humanium nok til en erindringsmønt for Diana.
  • Pris: kun 349 kr. + 49 kr. i porto. 

Ved bestilling af din GRATIS erindringsmønt har du ingen yderligere forpligtelser, og dit køb er beskyttet af Mønthusets 14-dages fortrydelsesret. 

Hver dag bliver mere end 2.000 mennesker dræbt eller såret som følge af skud. Selvom der findes over 845 millioner minde skydevåben i verden lige nu produceres der stadig flere millioner nye hvert år og hvis ikke der gøres noget frygter man at 660.000 mennesker vil dø om året i 2030 som følge af skud.

For at gøre noget ved dette skabte svenskerne Johan Pihl og Peter Brune i 2016 Humanium Metal som indsamler ulovlige skydevåben fra de hårdest ramte regioner i verden og omsætter metallet til ikke voldeligt brug. Fortjenesten på produkter med Humanium bliver brugt til at hjælpe de samme regioner våbene kom fra, så man kan holde våbene væk også i fremtiden.
I 2016 producerede man et ton Humanium fra våben indsamlet i El Salvador og frem til i dag er i alt 12.000 ulovlige skydevåben blevet lavet om til fredeligt metal. Der går 3 mindre skydevåben til at skabe Humanium nok til en erindringsmønt for Diana.
Specifikationer
Nominel værdi:
Half Crown
Årstal:
2021
Kvalitet:
Prooflike
Metal:
Humanium - belagt med 24-karat Fairmined guld
Diameter:
32 mm.
Vægt:
14.14 grams
Udgivelsesland:
Gibraltar
Reverse:
Ikonisk billede af Diana - Omkring billedet er Dianas favorit, glem mig ikke blomster, elementer fra hendes våbenskjold og en bue med titlen: Folkets prinsesse
Obverse:
Det officielle Gibraltars våbenskjold med indskriften: 'ELIZABETH II, D, G, REGINA, GIBRALTAR' og årstal