Erindringsmedalje til ære for Danmarks aktive modstandskamp under den tyske besættelse

På forsiden af medaljen er præget statuen, ”Monumentet” fra Mindelunden, omgivet af en halv bladkrans og en halv tornekrans og teksten ”1943-2023 – Den danske modstandskamp 80 år”. Monumentet blev afsløret den 5. maj 1950, samtidig med indvielsen af Mindelunden.

På statuen (ikke på medaljen) er en inskription af Kaj Munk: ”Drenge, I drenge som døde. I tændte for Danmark i dybeste mulm en lysende morgenrøde”. Ved statuen bliver der stadig lagt blomster og kranse til minde om de faldne modstandsfolk. Den delte krans på medaljen er en reference til 2-kronen fra 1945, præget i forbindelse med Christian X’s 75-års fødselsdag.

Den anden side er omkranset af frihedskæmperarmbåndet, som forvandles til Dannebrog. Hvori der står: ”kæmp for alt, hvad du har kært, dø, om så det gælder”. Ordene kommer fra sangen ” Altid frejdig når du går”, og fungerede som et motto for frihedskæmperne under den tyske besættelse af Danmark.

Medaljen har et smukt design med rubin-, safir- og diamantstøv, som skaber en palet af farver. De er nøje udvalgt, slebet og poleret til perfektion, og hver eneste facet indfanger lyset på en måde, der giver medaljen en gnistrende effekt. 

Du kan sikre dig:

  • I 2023 var det 80-året for Den Danske Modstandskamp
  • Størrelse: 26 gram og 38,60 mm
  • Høj prægekvalitet - brillant ucirkuleret
  • Uden yderligere købsforpligtelser
  • Begrænset oplag på kun 7.000 eksemplarer på verdensplan


Specifikationer
Udgivelsesår:
2023
Kvalitet:
Brillant Ucirkuleret
Metal:
Forgyldt med 24 karat fairmined guld
Belagt med:
Safir-, rubin- og diamantstøv
Diameter:
38,6 mm
Vægt:
26 gram
Oplag:
7.000 stk.
Præget af:
Det Norske Møntværk