Den 5. maj 1945 blev Danmark befriet efter fem års besættelse under Anden Verdenskrig. Dette var en begivenhed af stor betydning for Danmark og dens befolkning. Efter fem års undertrykkelse og utallige lidelser kunne folket endelig juble og fejre befrielsen.

Under besættelsen oplevede Danmark en hård tid. Landet var blevet tvunget til at overgive sig til den tyske hær i 1940 og var siden blevet underlagt nazistisk kontrol. Den tyske besættelsesmagt gennemførte en række undertrykkende foranstaltninger, som fx indførelsen af undtagelsestilstande, censur af medier og undertrykkelse af politiske modstandere. Danmark oplevede også en stor fødevaremangel, da den tyske besættelsesmagt eksporterede store mængder fødevarer ud af landet.

Trods den dystre tid holdt modstandsbevægelsen mod nazisterne og fortsatte kampen for frihed og retfærdighed. Efter flere år med sabotageaktioner, hemmelige radiosendere og hemmelige møder lykkedes det endelig at besejre de tyske tropper. Den danske befrielse d. 5. maj 1945 markerede enden på en lang og smertefuld periode i Danmarks historie og åbnede for en ny tid med frihed og demokrati.

Vores produkt hylder årsdagen for befrielsen og minder os om vigtigheden af at kæmpe for frihed og retfærdighed. Lad os aldrig glemme de modige mennesker, der kæmpede for Danmarks frihed under besættelsen, og lad os fortsætte med at værne om vores frihed og demokrati i dag og fremover.

Specifikationer
Antal:
7 medaljer
Nominel værdi:
Ingen nominel værdi
Udgivelsesår:
2020
Kvalitet:
Brillant ucirkuleret
Metal:
Messing belagt 24 karat guld
Diameter:
38,6 mm
Vægt:
26 mm
Oplag:
2000 komplette samlinger inkl. ruby & diamond dust NNA