Første mønt med HC Andersens hus i 99,9% guld

$5 HC Andersen Storyteller 2018

$5 HC Andersen Storyteller 2018

Vær den første til at bedømme!

0

Fra sin fødsel i 1805 og helt frem til i dag, har HC Andersen sat sit præg på vores kultur og vores liv. Med sin frodige fantasi og sit, for den tid, radikale og moderne syn på kunsten, er han uden sammenligning en af de mest interessante danske kulturpersonligheder.

  • Type: Enkelt
  • Antal tilgængelige: Tilgængelig
Pris: 3 000 kr

En rundtur i HC Andersens fødeby, Odense, byder da også på masser af seværdigheder forbundet til HC Andersen, herunder skulpturer, der skildrer hans eventyrkarakterer - og et par af forfatteren selv. Et besøg i Odense er aldrig komplet uden en tur forbi HC Andersens hus.

Han har ikke alene bidraget med litterære værker, men også med tegninger, papirklip og billedbøger - og man mener, at han opfandt det flettede julehjerte. Fra sin tidlige barndom var fantasilivet den foretrukne beskæftigelse, og i forfatterskabets første tid prøvede han kræfter med mange genrer i et sammensurium af fantasi, lystighed og vovemod. Det store gennembrud fik han i 1835 med romanen Improvisatoren, samt de første eventyr: Eventyr fortalte for Børn. 

HC Andersens stigende berømmelse beroede i høj grad på hans eventyr og historier, som i digterens levetid blev oversat til et dengang usædvanligt stort antal af sprog. HC Andersen rejste uhyre meget og havde en stor omgangs- og venskabskreds blandt Europas notabiliteter inden for kunst og videnskab samt ved de europæiske kongehuses hof. Kort før sin død blev han fra England hædret som den største nulevende forfatter.

Du kan sikre dig:

  • Første mønt med HC Andersens hus
  • Mønt i 99,9 % guld
  • Mønten har en Diameter 18 mm og en vægt på 3,11 gram
  • Kvalitet proof
  • Kun 3.000 inklusiv porto
Pris:3 000 kr
Specifikationer
Nominel værdi:
5 dollars
Årstal:
2018
Kvalitet:
Proof
Metal:
99,9 % guld
Diameter:
18 mm
Vægt:
3,11 gram
Oplag:
2.000 stk
Udgivelsesland:
Niue