I år er det 75 år siden de allierede gik i land i det nordvestlige Frankrig. Invasionen under betegnelsen D-Dag er den største landgangsoperation i verdenshistorien. De amerikanske, engelske og canadiske soldater stod over for en voldsom modstand, men det tyske forsvar var stadig ikke tilstrækkeligt.

Der er kun få guldminer i verden, der drives som "Fairtrade" og derved tager hensyn til guldminernes sikkerhed, samt kravet om at respektere miljøet. 

Guldmønten er præget med den bedste kvalitet proof, 22,00 mm i diameter og vejer 7,78 gram. Mønten er nu udelukkende tilgængelig hos Mønthuset Danmark i et meget begrænset oplag på 25 eksemplarer til 9.995 kr pr stk.

Du kan sikre dig:

  • En mønt, der markerer 75-årsdagen for de allierede i Normandiet til 9.995 kr.
  • Mønt i Fairtrade guld
  • Mønten er 22,00 mm i diameter og vejer 7,78 gram
  • Præget i den bedste kvalitet proof
  • Kun i et meget begrænset oplag på 25 eksemplarer

Ved daggry den 6. juni 1944 var horisonten ved den franske kyst af tusindvis fyldt med tusindvis af skibe. Det var den største invasionsflåde nogensinde. Bølge efter bølge af soldater sprang i land fra skibene og løb mod land. Det var en af de mest afgørende dage i 2.verdenskrig. En dag vi aldrig må glemme!

Vær med til at ære soldaterne, piloter og sejlerne, der deltog i den store landgang om morgenen den 6. juni 1944 - du kan sikre dig denne fairtrade guldmønt i et begrænset oplag, der hædrer 75-årsdagen i dag!

Specifikationer
Nominel værdi:
50 euro
Årstal:
2019. Præget på 75-årsdagen den 6 juni 2019
Kvalitet:
Proof
Metal:
99,99 % guld
Diameter:
22 mm
Vægt:
7,78 gram
Oplag:
Begrænset oplag på 500 stk.
Advers:
Forsiden viser de forskellige typer af militære operationer, der fandt sted den 6. 1944.
Revers:
Bagsiden viser i omkredsen flagene fra alle de allierede lande (New Zealand, Polen, Australien, USA, Norge, Storbritannien, Tjekkoslovakiet, Canada, Belgien), der officielt deltog i DDAY. I midten den Pålydende værdi på 50 Euro