Trin 1 Start

Indkøbskurv

0
Pris i alt:

Christian IX - "Europas svigerfar"

- køb en over 100 år gammel Christian IX-mønt!

I år fejrer vi Christian IX's 200-års fødselsdag (1818 –1906). 

Christian IX blev efterhånden et nationalt ikon på grund af sin lange regeringstid, personlige moral og sit ydmyge og imødekommende væsen.

Christian IX's familieforbindelser med Europas kongelige familier tjente ham titlen "Europas svigerfar". Fire af hans børn endte på tronerne i Danmark, England, Rusland og Grækenland.

I forbindelse med Christian IX's 200-års fødselsdag kan Mønthuset Danmark tilbyde en meget eftertragtet 25 øre belagt med 24 karat guld og platin

 

Nu kan du sikre dig:

 • 60% sølvmønt
 • Belagt med 24 karat guld og platin
 • En historisk mønt 
 • En eftertragtet mønt blandt møntsamlere
 • Danmarks første 25 øre fra 1874-1905
 • 99 kr. plus 49 kr. i porto!
Christian-IX_25 ore

Original mønt forgyldt med 24 karat guld og platin Begrænset antal tilgængeligt

Vil du også have de andre danske øremønter belagt med guld og platin?

Original dansk øremønt -mønten der aldrig blev frigivet til cirkulation.

Mønthuset Danmark er glad for at kunne tilbyde dig denne originale danske mønt med en usædvanlig historie.

Leveringsbetingelser

I 1960'erne blev der på Den Kongelige Mønt fremstillet en ny bronze 2 øre med Kong Frederik IXs  monogram på forsiden samt værdiangivelsen og et kornaks på bagsiden. Mønterne fik en usædvanlig skæbne. De kom nemlig aldrig i cirkulation, på grund af inflationen blev de for dyre at fremstille. I stedet for lå de blot i Den Kongelige Mønts kælder.

I mønt-samlerkredse var man opmærksom på dette og opfordrede daværende økonomiminister Per Hækkerup til at lade samlerne købe mønterne. Det gav han lov til i 1973, og mønterne kom derfor i samlerkredse til at gå under betegnelsen Hækkerupmønterne. Som kronen på værket er denne fine 2 øre nu blevet forgyldt med 24 karat guld og platin for at fremhæve møntens relieffer og hædre mindet om øremønterne, som ikke findes mere. Dermed får de gamle danske øremønter den ære, de fortjener.

Vi vil hermed tilbyde dig muligheden for en af disse historiske forgyldte mønter:

 • Mønt udgivet for over 50 år siden som aldrig blev frigivet til cirkulation!
 • Original mønt forgyldt med 24 karat guld og platin
 • Begrænset antal tilgængeligt
 • Introduktionspris kun 149 kr inkl. porto!
 • Leveres med ægthedscertifikat som har en interessant historie 
 • Indleder dansk forgyldt møntsamling uden forpligtelser

Den første mønt i samlingen "Danske Øremønter"​.

Med Kong Frederik IXs 2 øre har du påbegyndt din samling af i alt 15 spændende og historiske øremønter. Introduktionsprisen på Kong Frederik IXs 2 øre er 149 kr. inklusiv porto og ekspeditionsgebyr. Mønten som er udgivet for over 50 år siden, men som aldrig blev frigivet til cirkulation og blev opbevaret i en boks i nationalbanken, er nu blevet belagt med guld og platin. Du kan sikre dig et eksemplar af denne meget specielle 2 øre præget i 1960-1966 ved at handle hurtigt. Når du bestiller Kong Frederik IX´s 2 øre forgyldt med guld og platin, så starter du samtidigt samlingen "Danske Øremønter". Samlingen består af højdepunkter fra over 130 års dansk mønthistorie. I samlingen indgår 15 spændende og historiske øremønter som alle er belagt med 24 karat guld og platin. Mønter fra Christian IV´s første øremønter til nogle af de sidste ører udgivet under Frederik IX og dronning Margrethe II. Det er historien om dagligdagens mønter, som generation efter generation af danskere har haft et tæt forhold til. De er blevet tjent, sparet op, givet ud og byttet om.

Med hver mønt følger et ægthedscertifikat samt indgående historisk infomation om mønten og tidsperioden skrevet af en af Danmarks mest anerkendte numismatikere Keld Grinder-Hansen. Du får også et album og ejerbevis i 3. forsendelse, samt skrin og indlæg i 7 forsendelse. Mønterne bliver tilsendt med ca. en måneds mellemrum, og kun så længe du selv ønsker det. Prisen på de efterfølgende 14 mønter er 295 kr. + porto på 49 kr. pr. forsendelse. Du samler uden forpligtelser og har 30 dages returret på alle forsendelser.

Dine samlefordele:

 • Du får dine samleobjekter direkte i postkassen
 • Du har 30 dages fuld returret og ingen bindingstid
 • Fuld reklamationsret hvis du ikke er tilfreds med det tilsendte produkt
 • Større chance for komplet samling

Ønsker du at afslutte samlingen før den er komplet kan du ringe til kundeservice på: 77302010 eller sende en mail på: kunde@monthuset.dk.

 

Pris: 149 kr