Medaljesæt højdepunkter fra besættelsen 

Mønthuset Danmark har samlet 5 historiske mindemedaljer som er belagt med 24 karat guld i et smukt sæt for at mindes højdepunkterne fra besættelsen. Mindemedaljerne bliver leveret i et smukt træskrin og tilhørende ægthedscertifikat med spændende historisk information til en pris på kun 995 kr. inkl porto. - Du sparer hele 549 kr. 

Vores normale pris er 1.544 kr (299 kr. per. medalje + 49 kr. i porto). 

De 5 udvalgte højdepunkter: Kogens daglige rideture, Den 9. april, Den danske brigade, Den danske flådes sækning og Jødernes flugt til Sverige.  

Du kan sikre dig:

  • Historiske medaljesæt belagt med 24 karat guld!
  • Hele 5 mindemedaljer samlet i et smukt skrin
  • Hele 40 mm og 28 gram.
  • Masser af spændende historisk information– uden omkostninger.
  • Kun 995 kr inkl porto. - spar 549 kr. 

Danmark Under Besættelsen 

Den 1. september 1939 angreb Hitlers Tyskland Polen. Den 3. september erklærede England og Frankrig Tyskland krig. Den 23. august havde Tyskland og Sovjetunionen indgået en ikke-angrebspagt og i en hemmelig tillægsaftale delt Polen imellem sig. Russerne angreb derfor også Polen, som snart måtte give op overfor den dobbelte overmagt.

Danmark havde ligeledes en ikke-angrebspagt med Tyskland, men ikke desto mindre angreb tyskerne Danmark den 9. april kl. 4 om morgenen med ca. 35.000 mand, 70 kampvogne og 240 fly, hvilket var langt mere end det samlede danske forsvar, som tilmed var blevet meget beskåret i 1930-erne. Dette var sket af økonomiske grunde, og fordi størstedelen af de danske politikere var overbevist om, at et dansk militært forsvar overfor et stormagtsangreb på forhånd var håbløst. Tyskerne angreb samtidigt Norge, som var hovedmålet for ”Operation Weserübung”.

Samtidig med angrebet præsenterede den tyske gesandt Renthe-Fink udenrigsminister P. Munk for en note, der krævede øjeblikkelig kapitulation af alle danske styrker, da København ellers ville blive bombarderet. Ved et hastigt indkaldt møde på Amalienborg med bl.a. Christian 10. og statsminister Stauning, foreslog den øverstkommanderende general Prior at fortsætte kampen. Kongen var tøvende og mente, at man skulle trække tiden ud, men under indtryk af mere end 30 tyske bombefly, der kredsede over byen, besluttede man kl. 6 at indstille al dansk modstand.

Specifikationer
Årstal:
2015
Metal:
Forgyldt med 99 % guld
Diameter:
40 mm.
Vægt:
28 gram
Oplag:
150
Udgivelsesland:
Danmark