Diana, Prinsesse af Wales 60-års fødselsdag

”Goodbye England’s Rose”. Sådan sang Elton John, da han den 6. september spillede ”Candle In the Wind” til prinsesse Dianas begravelse. Bare en uge tidligere var hele verden vågnet op til den tragiske nyhed om, at den engelske prinsesse var død efter et trafikuheld i tunnelen Pont de l’Alma i Paris. Prinsessen, hendes kæreste Dodi Fayed, en livvagt og deres chauffør havde forsøgt at undgå paparazzi fotograferne og med alt for høj fart kørt galt. Kun livvagten overlevede. Flere fotografer prøvede at hjælpe ved ulykkesstedet, men andre var mere interesseret i at tage billeder. I alt blev 7 fotografer anholdt og over 20 ruller film blev destrueret af politiet.

 

Hvem var prinsesse Diana?

Diana var blevet utrolig populær blandt befolkningen og hendes pludselige død sendte chokbølger, ikke bare gennem England, men gennem hele verden. I flere måneder lagde folk blomster, lys og kort med personlige beskeder ude foran Kensington Palace. Dagen før Dianas begravelse tonede dronning Elizabeth II frem på TV-skærmene i England for at hylde sin nu afdøde svigerdatter. Til Dianas begravelse gik hendes to unge sønner bag hendes kiste sammen med deres far og onkel. Da kisten passerede Dronningen sænkede hun stille hovedet i respekt. Dette var et stærkt signal, da Dronningen er den øverste i det engelske monarki og derfor ikke bukker for nogen.

Dianas enorme popularitet stammer til dels fra hendes arbejde med velgørenhed, men i særdeleshed også på grund af hendes stormfulde ægteskab med den engelske tronarving Charles, Prinsen af Wales. Bare 5 år inde i Charles og Dianas ægteskab begyndte parrets forskellige personligheder og aldersforskellen at skabe problemer. Charles begyndte at ses med sin tidligere kæreste Camilla Parker Bowles og Diana begyndte en affære med majoren James Hewitt. Gennem de følgende 10 år var der næsten åben krig mellem parret og medierne spillede en stor rolle. De udgav samtaler mellem Charles og Camilla, rapporterede om hver eneste tænkelig affære Diana kunne have haft og da Diana i 1995 blev interviewet af BBC, hvor hun sagde de berømte ord ”Well, there were three of us in this marriage, so it was a bit crowded” var der ingen vej tilbage. Den 28. august 1996 blev skilsmissen officiel og Diana mistede sin titel ”Her Royal Highness Princess Diana” og ville for fremtiden blive kaldt ”Diana, Princess of Wales”.

 

Gennem hele sit voksne liv gjorde Diana meget for velgørenhed og hun brugte sin stemme som engelsk prinsesse til at skabe opmærksomhed omkring cancer, HIV og AIDS og omkring problemer med landminer i Afrika og dette stoppede ikke, da hun blev skilt. Især kender mange det berømte billede af Diana med hjelm og bombevest på vej igennem et minefelt i Angola. Et andet berømt billede blev taget i 1986, hvor Diana holder en ung HIV-patient i hånden for at afstigmatisere sygdommen, som mange frygtede dengang.

Officiel mønt til minde om den uforglemmelige Diana, prinsesse af Wales 60-års fødselsdag

For at hædre det enorme arbejde, Prinsesse Diana gjorde før sin pludselige og meget tragiske død, er denne flotte erindringsmønt med portræt af Prinsesse Diana udgivet i anledningen af hendes 60-års fødselsdag. Den eftertragtede erindringsmønt udgives kun i begrænset oplag.

Bestil din officielle Diana 60-års erindringsmønt GRATIS som hyldest til en af verdens mest indflydelsesrige kvinder.

Du kan sikre dig: 

  • En officiel mønt til minde om den uforglemmelige Diana, prinsesse af Wales 60-års fødselsdag.
  • Strengt begrænset til kun en mønt pr. husstand.
  • Leveres i en smuk informationsmappe med tekst om Diana og hendes liv. 
  • En fejring af en ikonisk kvinde og rollemodel for mange mennesker over hele verden.
  • Gratis! Du betaler kun 49 kr. for forsendelsen. 

Ved bestilling af din GRATIS erindringsmønt har du ingen yderligere forpligtelser, og dit køb er beskyttet af Mønthusets 14-dages fortrydelsesret.