EM i fodbold 2021 – Danmark på hjemmebane

Den 26. juni 1992 er en dato som for mange danskere altid vil blive husket. Efter at være kommet med til EM i fodbold på grund af et afbud fra krigsramte Jugoslavien gik det danske herrelandshold hele vejen og slog Tyskland 2-0 i EM-finalen. Siden da har Danmarks deltagelse i EM-turneringen altid haft ekstra fokus, men desværre uden lignende succes. I år er ingen undtagelse af tre årsager. EM-turneringen kan fejre sit 60-års jubilæum, Danmark kan for første gang spille sine gruppekampe på hjemmebane og turneringen er blevet udskudt i et år på grund af den verdensomspændende corona-pandemi.

Kilde: www.dbu.dk

Hvordan blev Danmark et af værtslandene?

Tilbage i 2012 foreslog den daværende UEFA-præsident Michel Platini, at når man kunne fejre turneringens 60-års jubilæum, så skulle EM afholdes i 12 lande i stedet for 1 som normalt. Danmark bød ind og vandt. Derfor skal Danmarks 3 gruppekampe samt en ottendedelsfinale, uden dansk deltagelse, spilles i Parken.

Corona og Europamesterskabet

Da corona blev hverdagskost i det meste af verden i starten af 2020 kunne UEFA godt se, at det ville blive svært at afholde EM som den folkefest det normalt er. Derfor besluttede de sig allerede i marts 2020 at udskyde turneringen i et år, så EM2020 ville blive spillet i 2021. Det har siden været spændende om turneringen ville blive afholdt i 2021, men de seneste meldinger går på at alle stadions er blevet godkendt til at have et minimum af tilskuere og vi kan se frem til stor fodboldfest i juni 2021.

Som altid håber Danmark på en gentagelse af sommeren ’92 og optakten kunne da heller ikke have været bedre. Marts 2021 bød på 3 kampe som Danmark vandt med en samlet målscore på 14-0 og faktisk har Kasper Hjulmand kun tabt to kampe siden hans første kamp som landstræner i september 2020. 


Hvilke samlerobjekter er blevet udgivet i anledningen af Europamesterskabet?

EM i Fodbold 2021: Ny og eksklusiv guldbarre i anledningen af Europamesterskaberne i fodbold 2021!

Vores nye EM2021 guldbarre. Denne enestående guldbarre i 24 karat guld er i  bedste samlerkvalitet og leveres i en flot kapsel i et skrin sammen med et ægthedscertifikat, der garanterer ægtheden og kvaliteten af guldbarren. Her kan du læse mere om guldbarren!

Du kan sikre dig: 

  • En 2,5 gram guldbarre i 24 karat guld til en fordelagtig pris til 3.000 kr. inkl. porto.
  • Ægthedscertifikat og specialdesignet skrin medfølger - uden beregning.
  • Guldbarren har en størrelse på 24x14 mm.
  • Begrænset oplag
  • Guldbarren præges under EM og kan derfor forventes leveret i slutningen af juni eller starten af juli.
  • Et helt fantastisk minde om landsholdets sammenhold, præsentation og drama fra dette års EM.