En guldskat til 100.000.000.000 kroner er fundet under gammelt tempel i Indien - verdens største guldskat.

Indtil i dag har Sri Padmanabhaswamy-templet været ubevogtet. Efter en fantastiske fund af guld, juveler og statuer til en værdi af 100 milliarder kroner, er bevogtning på stedet blevet intens.

Der er nemlig blevet fundet 6 hvælvinger, 5 af dem er fyldte med guld, sølv og ædelsten. Den sjette kan ikke åbnes på grund af en jernvæg der beskytter hvælvingen.  Ifølge templets logbøger har hvælvingen ikke været åbnet i 136 år.

Templet blev bygget i det 16. århundrede af konger, der herskede over det historiske Travancore-rige. Man mener at skatten blev gemt i Travancore familiens templet. Keralas højesteret har imidlertid givet ordre til, at templet undersøges for værdier. Ordren kom, efter at Travancore-familien blev beskyldt for at lade templet forfalde. Nu diskuteres der hvad der skal ske med den enorme skat, hvis værdi er større end budgetterne i delstaterne Delhi, Jharkhand og Uttarakhand tilsammen. Staten Kerala vil kunne dække sine udgifter til uddannelse de næste 2,5 år hvis de får lov til at bruge skattens værdi.

“Skatten er blevet givet til templet af disciple og troende. Den tilhører templet. Den har ikke noget at gøre med staten”, siger talsmanden, P.T. Chacko.

Det er Indiens højesteret, der skal tage stilling til, hvad der skal ske med skatten. Det sker, når hele skatten er taget ud af templet, og når den er blevet endeligt vurderet.