Den første 1 kr. under Christian X's regering så dagens lys i 1915. Mønten ligner på mange måder Danmarks første 1 kr udstedt af Christian X's farfar, Christian IX. Den har en vægt på 7,5 gram, en diameter på 24 mm og er præget af 80 % sølv. Mønten bærer kongens portræt og Danmarks våbenskjold.

Christian X var ikke altid den mest populære konge på grund af hans indblanding i regeringens beslutninger. Under Påskekrisen, var der optræk til generalstrejke, og der var tale om at kongens handling var et brud på den parlamentariske praksis der blev indført i 1901, og der var krav om indførelse af republik.

I 1920, efter en folkeafstemning kom en del af Sønderjylland igen tilbage til Danmark, og dette blev markeret ved at kong Christian X under stor jubel red over grænsen på en hvid hest.
Efter denne tur i Sønderjylland blev kongen atter en populær person. Han nåede at blive en af Danmarks mest elskede konger da han, under Anden Verdenskrig, blev ved sit folk og i solidaritet hver dag red igennem Københavns gader på sin hest. 

Du kan nu sikre dig:

  • En historisk mønt fra 1915
  • Den første 1 kr. udstedt under Christian X
  • 80 % sølv
  • Kun 295 kr. plus 49 kr. i porto!

Specifikationer
Nominel værdi:
1 kr.
Udgivelsesår:
1915
Metal:
80 % sølv
Diameter:
24 mm
Vægt:
7,5 g
Udgivelsesland:
Danmark
Regent:
Christian X