Luk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  • Få tilbud før andre kunder
  • Følg med i nyheder om mønter, sedler og medaljer
  • Få besked om events og arrangementer
Tak for din tilmelding 
Udfyld venligst dine informationer
Udfyld venligst dine informationer

NYHEDER Guldmønter Sølvmønter Sølvmedaljer Forgyldt Møntsæt Antikke mønter Tilbehør

KUNDESERVICE/ ORDRETELEFON
77 30 20 10

Man. - Fre.: 10.00 - 16.00Ved at klikke på boksene kan du ændre tekst størrelsen.

Bognyhed: Money that changed the World
– A History of Gold Coins and Gold Currencies

Professor Svein H. Gullbekk er en internationalt anerkendt numismatiker og giver forelæsninger rundt om i Europa. I bogen Money that changed the World – A History of Gold Coins and Gold Currencies deler Svein ud af sin omfattende viden og entusiasme omkring mønter i almindelighed, og guldmønter i særdeleshed.

”Jeg har længe savnet en mere detaljeret bog om verdens guldmønter. Der findes mange bøger som omhandler enkelte lande og regioner, men endnu ikke en som på en lettilgængelig måde samler hele historien i et værk”, fortæller Svein H. Gullbekk.

Guld og gulmønter udgør byggestene i den globale, historiske samfundsudvikling. Urbanisering, handelsudvikling samt krigsføring har ofte gået hånd i hånd med prægning af guldmønter og brug af guld som valuta.

I Money that changed the World – A History of Gold Coins and Gold Currencies genfortælles guldmøntens historie, fra tiden hvor de første guldmønter blev præget omkring 625 f.Kr. frem til Hitlers jagt på guld under Anden Verdenskrig. Fokus er lagt på de vigtigste møntvarianter og deres betydning igennem historien.

”Bogen er resultatet af mange års studier af forskellige guldmønter og valuta. Den er rigt illustreret og ikke kun tiltænkt eksperter og numismatikere, men alle som er interesserede i historie, økonomi og kultur”, fortæller Svein.

Bogen er skrevet på engelsk.

Pris 349,-

 

Om forfatteren:

Svein H. Gullbekk er professor i numismatik ved Oslo Universitets kulturhistoriske musem. Han har udgivet flere bøger og artikler om numismatik og mønthistorie. Gullbekk leder i øjeblikket et internationalt forskningsprojekt med titlen ”Religion and Money: Economy of Salvation in the Middle Ages”, finansieret af Norges forskningsråd.