Luk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  • Få tilbud før andre kunder
  • Følg med i nyheder om mønter, sedler og medaljer
  • Få besked om events og arrangementer
Tak for din tilmelding 
Udfyld venligst dine informationer
Udfyld venligst dine informationer

NYHEDER Guldmønter Sølvmønter Sølvmedaljer Forgyldt Møntsæt Antikke mønter Tilbehør

KUNDESERVICE/ ORDRETELEFON
77 30 20 10

Man. - Fre.: 10.00 - 16.00Ved at klikke på boksene kan du ændre tekst størrelsen.

GULDMØNT MED CHRISTIAN IV

Dansk Ostindisk Kompagni fylder 400 år I DAG – meget lavt oplag, kun 300 stk i verden!

Det første danske Ostindiske Kompagni fungerede mellem 1616 og 1650. Med bevilling fra Christian IV fik kompagniet monopol på handelen fra Danmark og Norge til Ostindien. I dag er det 400 år siden Dansk Ostindisk Kompagni blev etableret!

Ostindiske Kompagnier

I starten af 1600-tallet begyndte nordeuropæiske maritime nationer at interessere sig for handel med Asien eller Ostindien, som det var kendt dengang. Med denne handel kunne man blandt andet importere krydderier, te, peber, bomuld og silke.

Britanniens Ostindiske Kompagni fik royalt privilegium af dronning Elizabeth I i 1600. Et privilegium som gav dem monopol på handelen med Ostindien. Kompagniets indflydelse og rækkevidde ramte alle kontinenter. På et tidspunkt havde firmaet verdens største handelsflåde og dominerede 50 % af verdenshandlen.

I 1615 blev Christian IV foreslået at starte et lignende dansk handelskompagni. Kongen kæmpede aktivt for etableringen af kompagniet og ville sikre sig at han nåede det før svenskerne, så Danmark fik kontrollen over det baltiske hav. Den 17. marts 1616 blev det Dansk Ostindiske Kompagni officielt etableret.

Sankt Helena
Sankt Helenas historie går mere end 500 år tilbage. Det siges at være Britanniens næstældste koloni og i flere århundreder var den et livsvigtigt strategisk punkt for skibe der sejlede til Europa fra Asien og Sydafrika. Ostindiske Kompagnier brugte øens havn i flere århundreder som base for deres rejser til Indien og tilbage igen og på et tidspunkt styrede de endda hele øen.

 

Mønter fra Ostindisk Kompagni
Ostindisk Kompagni vil for altid være kendt for at kombinere det bedste fra øst og vest – fra krydderier og te til silke, sølv og mønter – og nu også for deres smukke mønter med historiske designs. Mønterne er udgivet af Sankt Helena grundet øens historiske vigtighed.

Pris 4.450,-

 

I år hædrer det britiske Ostindiske Kompagni 400-års jubilæet for Dansk Ostindisk Kompagni ved at udgive en guldmønt i 22 karat guld, der måler 18 mm. Det sker sjældent at et land eller firma er så stærkt forbundet og har så meget fælles historie med et andet land!

Adverset prydes at et portræt af kong Christian IV og hans monogram, Dansk Ostindisk Kompagnis logo og teksten “DANISH EAST INDIA COMPANY 1616-1650”. På reverset ser du portrættet af dronning Elisabeth II og året 2016.

Køb dit eksemplar af guldmønten i dag!
Vi er glade for at kunne fortælle at Mønthuset Danmark kan tilbyde disse mønter fra Ostindisk Kompagni til vores kunder. Mønten har et meget lavt oplag – kun 300 stk i verden – så vi foreslår at du bestiller en allerede i dag.

Du kan få Dansk Ostindisk Kompagnis 400-års jubilæumsmønt for 4450 kr – vi betaler portoen. Mønten bliver leveret i et speciallavet skrin og leveres med et certifikat, der indeholder historien om hvordan Dansk Ostindisk Kompagni blev etableret for 400 år siden.

Guldmønten med Dansk Ostindisk Kompagni og Christian IV kan købes nu – 400-års jubilæum i dag!


SPECIFIKATIONER

Udgivet af: St Helena
Årstal: 2016
Nominel værdi: £1
Metal: 22 Karat guld - 9167 Au
Vægt: 3.455 g
Diameter: 18 mm
Kvalitet: Proof
Oplag: 300 stk

Pris 4.450,-