Luk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  • Få tilbud før andre kunder
  • Følg med i nyheder om mønter, sedler og medaljer
  • Få besked om events og arrangementer
Tak for din tilmelding 
Udfyld venligst dine informationer
Udfyld venligst dine informationer

NYHEDER Guldmønter Sølvmønter Sølvmedaljer Møntsæt Antikke mønter Tilbehør SLUTSPURT

KUNDESERVICE/ ORDRETELEFON
77 30 20 10

Man. - Fre.: 10.00 - 16.00Ved at klikke på boksene kan du ændre tekst størrelsen.

Hækkerup møntsættet - 10 historiske bronzemønter

Komplet møntsæt med Danmarks sidste 1-ører og 2-ører

Møntsættet består af Danmarks sidste 1-ører og 2-ører, som er udgivet i årene 1960-1966. Bladet ”Møntsamleren” overtalte i 1973 daværende økonominister Per Hækkerup til, at Den Kongelige Mønt skulle sammensætte og sælge disse 1-ører og 2-ører, da de ikke længere var gyldige som betalingsmiddel efter 1. april 1973. Overskuddet fra salget skulle gå til et godt formål. Mønterne kom aldrig i cirkulation, og Den Kongelige Mønt sammensatte 100.000 sæt og smeltede de resterende mønter.

For kun 750 kr kan du nu sikre dig:

  • Danmarks sidste 1- og 2-ører
  • 4x 1-ører og 6x 2-ører
  • Et komplet sæt med hele 10 mønter, der aldrig har været i cirkulation
  • Alle 10 mønter leveres i specialfremstillet møntskrin med ægthedscertifikat
  • Sammensat af Den Kongelige Mønt i 1973

Pris 750,-

 

 

Efter at møntsættet var sat til salg opdagede Den Kongelige Mønt, at 2-øren fra 1963 aldrig var blevet præget. Man valgte derfor at præge denne mønt i 1973, men med datering 1963. Man ser da også ofte, at møntsamlere vælger at købe Hækkerupsættet alene for at få 2-øren fra 1963 inkluderet i samlingen. Derudover er møntsættet attraktivt for samlere af danske mønter efter krone og øreordningens indførelse i 1873, fordi det er uhyre svært at få finde danske årgangsmønter, som er helt ucirkulerede, som det er tilfældet med mønterne i Hækkerupsættet.

Udover at være en af de mest populære og slagkraftige skikkelser i vores politiske historie i det 20. århundrede var Per Hækkerup også kendt som en festlig og folkelig skikkelse, som holdt af smørrebrød, store cigarer og mange whiskeysjusser. Som sådan stod han i markant kontrast til sin store rival gennem en årrække, den på overfladen langt mere akademiske og tørre Jens Otto Krag, som Hækkerup meget gerne havde efterfulgt som partiformand og statsministerkandidat, hvilket dog aldrig lykkedes ham.

Da Jens Otto Krag til alles overraskelse valgte at gå af i 1972 efter at have vundet sit livs politiske sejr ved at vinde folkeafstemningen for et dansk medlemskab af EF, havde de fleste nok regnet med, at Per Hækkerup ville blive den næste statsminister i Danmark. Sådan skulle det imidlertid ikke gå, idet Jens Otto Kragh valgte helt at gå udenom Per Hækkerup og i stedet køre, en på det tidspunkt, relativt ukendt Anker Jørgensen i stilling som sin afløser.

Det var ikke nogen hemmelighed, at der aldrig havde været noget varmt forhold mellem Jens Otto Krag og Per Hækkerup, og da en meget fortørnet Hækkerup efterfølgende bebrejdede Kragh, at han ikke havde drøftet sagen med ”de mest fornuftige” i partiet, blev han mødt med det iskolde svar fra den afgåede statsminister, at det havde han gjort!

I eftertiden har særligt en historie hængt ved Per Hækkerup. I forbindelsen med de politiske forhandlinger mellem Danmark og Norge om retten til de vigtigste oliefelter i Nordsøen har der været en udbredt, og igennem årene særdeles sejlivet myte, at Hækkerup drak sig så fuld, at han ved en fejl forærede nordmændene rettighederne til de mest værdifulde oliefelter og dermed kostede Danmark milliarder af kroner. Historien er dog blevet tilbagebevist af flere historikere. Ikke desto mindre lever myten om Per Hækkerup og Danmarkshistoriens dyreste brandert dog videre den dag i dag!

.


Pris 750,-