Luk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

  • Få tilbud før andre kunder
  • Følg med i nyheder om mønter, sedler og medaljer
  • Få besked om events og arrangementer
Tak for din tilmelding 
Udfyld venligst dine informationer
Udfyld venligst dine informationer

NYHEDER Guldmønter Sølvmønter Sølvmedaljer Forgyldt Møntsæt Antikke mønter Tilbehør

KUNDESERVICE/ ORDRETELEFON
77 30 20 10

Man. - Fre.: 10.00 - 16.00Ved at klikke på boksene kan du ændre tekst størrelsen.

4 sølvmønter fra Christian IX og X regeringstid

De første 1 og 2-kroner i Danmark blev udsendt i 1875 under Christian IX, i forbindelse med den Skandinaviske møntunion, som gav hele Norden fælles møntenhed. 2-kronen var på det tidspunkt den højeste skillemønt i Danmark, hvis man ser bort fra 10- og 20-kronerne af guld, som ikke blev brugt som skillemønt, men som garanti for sølv- og bronzemønternes værdi i guld. De næste mønter af slagsen blev udmøntet af hans barnebarn, Christian X.

Du kan nu sikre dig Christian IX's og Christian X's første danske 1- og 2-kroner:

  • Danmarks første to typer af 1- og 2-kroner
  • 4 danske sølvmønter udgivet for over 100 år siden
  • Mønterne leveres i et flot træskrin
  • Ægthedscertifikat, der garanterer møntens ægthed og kvalitet
  • Du får 4 sølvmønter for kun 2.495 kr. Mønthuset betaler portoen!

Pris 2.495,-

 

Christian IX (1818 –1906) var konge af Danmark fra 1863 - 1906. Starten af hans regeringstid blev præget af nederlaget i den Anden Slesvigskrig i 1864 og mange politiske tvister, hvilket gjorde kongen meget upopulær. På trods af hans oprindelige upopularitet og mange år med politisk strid, hvor kongen var i konflikt med store dele af befolkningen, kom hans popularitet tilbage til slutningen af hans regeringstid.

Han blev efterhånden et nationalt ikon på grund af sin lange regeringstid, personlig moral, ydmyg og imødekommende væsen. Christians familieforbindelser med Europas kongelige familier tjente ham titlen "Europas svigerfar". Fire af hans børn sad på tronerne i Danmark, England, Rusland og Grækenland.

Christian X (1870 –1947) var kongen af Danmark fra 1912 - 1947. På trods af hans upopularitet efter Påskekrisen, der opstod, da kongen mod folketingets vilje afskedigede regeringen, opnåede Christian X stor opbakning og beundring under Anden Verdenskrig, da han blev ved sit folk under besættelsen. Hans daglige ridetur igennem København, uden vagter, blev set som et symbol på modstand mod tysk besættelse.

Derudover, skrev kongen i sin dagbog at hvis danske jøder blev beordret til at bære "Davidstjernen" vil han også bære stjernen i solidaritet. Christian X spillede en meget store rolle i danskernes modstand og nationalånd under krigen og blev en af Danmarks mest populære monarker.


Pris 2.495,-